Guinot Prunera surt de compres. L'empresa barcelonina d'administració de finques i gestió patrimonial d'immobles adquirirà i integrarà a altres firmes del sector amb l'objectiu de multiplicar per quatre el seu volum de negoci en sis anys. "L'activitat està molt atomitzada i tendeix cap a una concentració a conseqüència del procés de transformació que està duent a terme per l'avenç tecnològic", explica Marcel Prunera, president del grup, en una entrevista amb ON ECONOMIA.

Guinot Prunera ha dut a terme des de 2019 cinc adquisicions i fusions amb competidores com Newland, Vidal-Gomà o Parba, però prepara més integracions en els anys vinents amb l'objectiu de guanyar dimensió. "Continuarem creixent amb adquisicions i amb la incorporació de nous inversors", assenyala el directiu.

El grup, que actualment sumeixi 150 empleats repartits en dotze oficines al mercat català, va facturar nou milions d'euros l'any passat i té previst assolir els 40 milions d'euros el 2027. "Els nostres plans impliquen sortir del mercat català i treballar en tot Espanya", assenyala Prunera.

L'empresa explica amb tres àrees d'activitat que es reparteixen a parts iguals el negoci: administració de finques, assessorament per a transaccions immobiliàries i gestió de patrimoni de lloguer. Guinot Prunera gestiona 1.800 comunitats, mentre les seves carteres sumen dotze mil actius immobiliaris.

Guinot Prunera va facturar nou milions l'any passat i preveu assolir els 40 milions el 2027 gràcies noves adquisicions

Amb més de cent anys d'antiguitat, Guinot va néixer en 1905 i Prunera el 1940 per fusionar-se el 2009, entre els accionistes de l'actual grup es troben membres de les famílies fundadores, els Tomás i els Prunera, a més de nous inversors i professionals, com Francesc Solé, que exerceix de director de patrimonis, Fernando Conde, la família Solano (antics propietaris de Restaura) o Joan Ignasi Cifré. El conseller delegat del grup és Jordi Tomás.

"Necessitem oferir un servei diferent i més complet, més propi de la banca i de les seves divisions de wealth management, perquè al final això és el que et demana qui té un patrimoni rellevant", puntualitza Prunera, que afegeix que aquest procés exigeix una dimensió més gran, a més d'una gran professionalització. "El mercat d'habitatges té reptes importants i, entre ells, el més destacat és la rehabilitació, perquè el parc és molt antic i, a més, ara ha d'incorporar les mesures d'eficiència energètica", diu.

Reportatge empresa Guinot Prunera (Marcel Prunera) / Foto: Carlos Baglietto
Marcel Prunera, president de Guinot Prunera / Foto: Carlos Baglietto

Finalment, Prunera defensa el desenvolupament de polítiques públiques que promoguin la construcció d'habitatge, una cosa que segons el seu parer no es dona actualment: "Necessitem més oferta perquè els preus baixin i també bones connexions de transport públic per al conjunt dels barris".

En aquest punt, considera que serà important el mercat d'inversió en habitatge de lloguer, que està despertant l'interès dels grans grups institucionals. "L'habitatge de lloguer, l'anomenat build-to-rent, només pot créixer al nostre país", afirma el directiu, que basa el seu argument en l'estil de vida de les noves generacions, on "la mobilitat és important", així com en els elevats preus de l'habitatge a les grans ciutats i l'enduriment de les condicions hipotecàries.