Generali Real Estate ha comprat l'edifici Portal de l'Àngel, número 40, per un import d'al voltant de 105 milions d'euros, segons han informat aquest dilluns fonts del sector immobiliari Europa Press. És un dels carrers comercials més freqüentats i cars d'Espanya.

Es tracta d'un edifici històric -crida l'atenció pel termòmetre lluminós que recorre la façana de dalt a baix- que des de 2016 era propietat de Portal Retail Venture, filial de MedCap Reial Estate, l'empresa que canalitza les activitats immobiliàries de la família De Andrés Puyol i el CEO de la qual és Dimas de Andrés Puyol.

L'immoble es troba completament ocupat per tres llogaters amb contractes de llarga durada -Cases, Meravella i OneCoWork-, i ocupa uns 4.400 metres quadrats totalment reformats el 2022.

Generali Real Estate ha assegurat que l'adquisició està "totalment alineada" amb la seva estratègia d'invertir en actius a les ciutats europees més importants i resilients, informa en un comunicat.

I ha afegit que "gràcies a un mercat immobiliari molt sòlid, especialment per a oficines i actius comercials d'alta qualitat, Barcelona és definitivament una de les ciutats objectiu" de la seva estratègia d'inversió.

Des d'Espanya, l'empresa gestiona actualment una cartera en Iberia d'uns 220 immobles, inclosos 2 centres comercials, per valor de gairebé 2.000 milions d'euros.

Segons fonts del sector immobiliari, la família De Andrés Puyol també té presència inversora en el camp de les energies renovables i és propietària d'Albaluz Desarrollos Urbanos, que promou anualment unes 400 habitatges.

MedCap Reial Estate és líder a Espanya en actius immobiliaris prèmium i amb una estratègia de llogaters prèmium com LVMH, Desigual, Audemars Piaget, Pomellato i Ferragamo, entre d'altres.

Els seus actius estan valorats en 570 milions d'euros, amb una cartera d'edificis d'alta qualitat en diferents capitals espanyoles i europees com Madrid, Barcelona, València, Palma de Mallorca, Múrcia i Alacant.

La inversió immobiliària creix un 14%

La inversió en el sector immobiliari espanyol tancarà l'any en l'entorn dels 13.700 milions d'euros, el que llança un increment del 14 % respecte a la xifra registrada el 2021, segons dades de la consultora immobiliària Cushman & Wakefield.

A dues setmanes d'acabar l'any, la firma assenyala que si algunes operacions es formalitzen més endavant estaríem parlant d'un bon inici d'any el 2023.

Les xifres preliminars d'inversió en 2022 mostren un clar enfocament per part de l'inversor en producte residencial (23 %) i retail (38 %), seguit per actius del segment d'oficines (20 %) i hoteler (20 %).

Per ciutats, excloent el volum corresponent a la compravenda de societats dedicades a la gestió d'actius immobiliaris, Madrid ha tancat l'any amb una inversió en el sector immobiliari de 3.100 milions d'euros, un 18 % superior al volum registrat el 2021.

En el cas de Barcelona la inversió total és de 2.900 milions d'euros aquest any.

En el segment d'oficines, Barcelona i Madrid tancaran previsiblement l'any amb una inversió total de 1.200 milions d'euros, respectivament. Això significa un descens del 36 % respecte a les xifres registrades en Barcelona el 2021 però un augment del 80 % a Madrid. El comprador estranger continua copant la inversió, encara que respecte a l'any passat el nacional ha guanyat una mica de protagonisme.

Segons la codirectora del Departament de Capital Markets, Carmen Jiménez, durant el primer semestre de l'any s'ha evidenciat que l'interès inversor en Madrid continuava ferm, sent aquesta vegada capaç d'unir els interessos de compradors i venedors, mentre que en la segona meitat de l'any, malgrat que aquest interès roman intacte, la volatilitat als mercats financers ha fet que moltes operacions no s'hagin pogut materialitzar.