Les famílies van ingressar al març 7.900 milions en dipòsits, previsiblement per la millora de la rendibilitat, amb el que el saldo va augmentar un 0,79% i no només va tornar a superar el bilió d'euros, sinó que va suposar el volum més gran des de finals de 2022. A tancament de març, les llars tenien dipositades a la banca espanyola un total d'1,001 bilions, després d'haver augmentat aquest 0,79% els seus fons únicament el tercer mes de l'any, el que es tradueix en xifres absolutes en els citats 7.900 milions.

El creixement és encara més gran, de l'1,9% en taxa interanual, és a dir, en comparació amb març de 2023, el que equival a 18.700 milions d'euros, segons les dades detallades publicades aquest dilluns pel Banc d'Espanya. Per als experts, possiblement les famílies han tornat a posar els seus estalvis en dipòsits en vista de la millora de la rendibilitat i hagin deixat de destinar part dels seus fons per fer front a un cost més gran de la vida.

En el passat recent, la tendència de les llars havia estat la d'augmentar de forma sostinguda els dipòsits bancaris, a mesura que empitjorava la crisi econòmica per la pandèmia de la covid-19 i les llars optaven per una prudència més important en les seves despeses. L'agost de 2022 va suposar un punt d'inflexió, ja que aquell mes es va produir una retirada de dipòsits d'uns 3.800 milions; tanmateix, aquell any va tancar amb un saldo superior al bilió d'euros, una cota que finalment va tornar a aconseguir-se a tancament de 2023, segons les xifres revisades del Banc d'Espanya.

En el cas dels dipòsits de les empreses, el volum va augmentar al març un 3,63 % respecte a febrer, la qual cosa suposa sumar 11.300 milions en un sol mes, fins a 322.300 milions. Comparat amb les dades de març de 2023, el saldo de dipòsits de les empreses ha augmentat en 21.700 milions, un 7,22%.