26.590. Aquest és el número que aquest matí del 22 de desembre del 2019 ha fet embogir molts agraciats amb el Gordo de la Loteria de Nadal. Passaven només nou minuts des de l'inici del torneig quan les nenes de San Ildefonso cantaven el primer premi, venut en gran part a una associació aragonesa de Reus. Un número que gairebé provoca que Jordi Basté sigui milionari, li ha anat del canto d'un duro. Un número que, des de fa uns minuts, viu amb l'ombra del tongo per una imatge que s'ha fet viral. Un moment que han gravat les càmeres instants abans de l'inici del sorteig, quan un membre del personal de Loterías y Apuestas del Estado posa als bombos les boletes amb els números i els premis.

Hi ha hagut trampes al sorteig? Era com aquells sortejos amb boles calentes de la Champions quan al Madrid li tocaven sempre els rivals més assequibles possibles? La imatge ha desfermat la indignació i polèmica a les xarxes. Tanta, que fins i tot des de l'organització han hagut de sortir al pas amb una justificació que no ha convençut ningú. "Una de las circunstancias previstas en el proceso de introducción de las bolas en los bombos es que alguna pueda rebotar hacia el exterior. En ese caso el protocolo establecido indica que el operario responsable de la introducción de las bolas en el bombo debe proceder a su introducción manual en el mismo. Esta circunstancia fue la acaecida en la mañana de hoy y que ha podido observarse en alguna de las imágenes del proceso”.

trampes gordo2

TVE

Tot el que vulguin, però el mal ja estava fet amb una imatge que no convidava a la transparència i legalitat en el sorteig:

Tot i les explicacions, no sembla la millor imatge a donar al món. Era la Lotería de Navidad, però més aviat semblava un bingo casolà fet amb un bombo de joguina. Una nova mostra del país de pandereta que és Espanya.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat