Fa tot just una setmana que l’escriptor Javier Marías va indignar tothom amb la seva columna masclista al diari ‘El País’. “Se ha establecido en Wall Street una regla tàcita que consiste en ‘evitar a las mujeres a toda costa’”, deia. Però pel que fa al masclisme hi ha una ment pertorbada difícil de superar. Fernando Sánchez Dragó, que fa anys ens va repugnar amb els seus comentaris sexuals sobre “dos lolitas de trece años” japoneses amb les quals havia mantingut relacions, ha provocat avui la ira d’un munt de persones amb la seva darrera columna al diari ‘El Mundo’.

sanchez drago3

@elixirdrago

Sota el títol “Con faldas y a lo loco”, l’escriptor madrileny fa un al·legat misogin carregat de ‘fake news’. Diu que la Llei de Violència de Gènere andalusa és discriminatòria i converteix “en ciudadanos de segunda a los varones”. L’atac de testiculina casposa de Sánchez Dragó no s’atura: “¿Violencia de genero? Eso es sólo un birlibirloque”. Que s’ho han tret de la màniga, vaja.

La indecència de Sánchez Dragó no té aturador i s’atreveix a difondre informacions que sap de sobres que són falses. Moren més nens a mans de les seves mares que dones a mans de les seves parelles o exparelles, diu. “Este año ha habido en España menos mujeres etiquetadas como víctimas mortales de violencia de género en España (47) que niños asesinados por sus mamaítas (67)”. Deixant de banda el seu to, de qui es creu amb la veritat absoluta, la xifra és totalment falsa. L’ONG Save The Children va explicar el mes de desembre que durant el 2018 han mort 22 menors d’edat per causes violentes a l’estat espanyol. Fins i tot el mateix diari ‘El Mundo’ desmenteix l’escriptor madrileny amb aquest article que comparteix el periodista Antonio Maestre a les xarxes socials.

Sánchez Drago arriba a assegurar que als EUA hi ha més homes assassinats per les seves parelles que no pas dones que moren pel mateix motiu.

A la xarxa, un munt de persones indignades carreguen contra l’escriptor, que fa seves les tesis de Vox. Partit del qual s’ha declarat obertament simpatitzant.

Coincidint amb el primer aniversari de la declaració d’independència del Parlament, Sánchez Dragó es va afegir a la llista d’intel·lectuals ultres que demanen suprimir l’autonomia de Catalunya. Potser el que caldria suprimir són les seves columnes d’opinió i ens estalviaríem llegir segons quines imbecilitats.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat