Marta Vilajosana ja està retirada de l'alta competició. Però després d'una llarga i exitosa carrera professional damunt la bicicleta, encara continua defensant amb contundència el seu gremi. Va ser una de les poques ciclistes del país en aconseguir guanyar una etapa al Giro d'Itàlia, va aconseguir d'altres victòries internacionals, va formar part del primer equip ciclista professional femení registrat a Espanya i va participar als Jocs Olímpics de Pekín del 2008. ​És a dir, d'hores damunt una bicicleta, se n'ha passat unes quantes. De minuts a la carretera, en va sobrada.

marta vilajosana2

@vilajosanamarta

Per això, el que ara ha vist a la revista Cosmopolitan l'ha indignat. La publicació ha fet un reportatge sobre el ciclisme femení ("¿Te apuntas al cycling?”), però qui segur que no s'apunta a la revista és la ciclista catalana. Per què? Per les fotos que acompanyen el reportatge. Ni porten aquesta roba ni les ciclistes van damunt la bicicleta en les postures que ensenya Cosmopolitan. “Deberían saber que las mujeres ciclistas ni vestimos así, ni pedaleamos en esas “poses”. Un poco de respeto a la mujer ciclista que practica este deporte. ¡No somos así! ¡Indignante y vergonzoso!”.

L'enuig de Vilajosana ha anat en augment quan un usuari li ha respost amb una foto de la ciclista Linda Villumsen pedalant dempeus i dient-li "Se os va la pinza”. La seva resposta no s'ha fet esperar: ″¿Misma pose? Poco sabes de ciclismo...Fíjate cómo agarra el manillar la de la revista, si la danesa Linda Villumsen que has puesto el ejemplo se cogiera así subiendo ya estaría con los dientes en suelo. ¡No he visto nunca ninguna mujer, ni hombre, agarrarse así!”. La xarxa li ha donat la raó massivament:

Hi ha postures que malauradament, estan enquistades en bona part de la societat. I no ens referim a les de la bicicleta.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat