Carregada d'història i desbordant d'un vigor juvenil que reconeix amb orgull el seu passat de múltiples capes, Màlaga ha canviat cap a millor.

La mateixa ciutat que compta amb un dels ports més antics de la Mediterrània i una herència cultural única, la de Picasso, la del sol i l'alegria, i els restaurants al caire del mar, s'ha transformat en una ciutat desbordant de vigor i contemporaneïtat, amb nous espais d'art, una zona portuària radicalment repensada i un naixent districte d'art anomenat Soho.

Vine aquí per prendre unes tapes regades amb vi dolç local i allotja't en un creatiu hotel boutique ubicat entre un amfiteatre romà, una fortalesa morisca i el policromat Centre Pompidou, mentre reflexiones sobre l'eloqüència amb què Màlaga s'ha reinventat per al segle XXI.

  • Centre Pompidou Màlaga

El Centre Pompidou és un dels millors museus de París, famós per la seva col·lecció d'art modern i contemporani. El Centre Pompidou Málaga, la primera seu del Centre Pompidou ubicada fora de França, exhibeix un assortiment de la prestigiosa col·lecció de París, al voltant de 80 pintures i fotografies, que inclou obres de Picasso, Max Ernst i Frida Kahlo. El centre també presenta exhibicions temporals cada pocs mesos.

  • Soho (Districte de l'Art)

L'acolorit art de carrer a gran escala defineix aquest barri a prop del Port de Màlaga. Alguns dels murals del Soho van ser creats per grafiters de renom internacional. Una atracció cultural que acull el Centre d'Art Contemporani de Màlaga i el Teatre Albereda, així com moltes galeries d'art i estudis d'artistes. El primer dissabte de cada mes, el veïnat acull el mercat Made in Soho, que dona als visitants l'oportunitat de comprar obres d'art artesanals locals.

  • Centre d'Art Contemporani (CAC Màlaga)

Aquest avantguardista museu exhibeix una excepcional col·lecció d'art dels segles XX i XXI, des dels anys 50 fins a l'actualitat. Amb les seves àmplies i lluminoses sales d'exposició, presenta peces de diversos moviments artístics i té exposicions que canvien regularment. Els artistes representats inclouen Louise Bourgeois, Olafur Eliasson, Damien Hirst, Julian Opie, Thomas Ruff i Thomas Struth.

  • Festival de cinema

Aquest prestigiós certamen anual exhibeix una varietat de pel·lícules en castellà produïdes a Espanya i Amèrica Llatina. Amb un ampli programa d'esdeveniments i una durada de més d'una setmana de durada, el festival inclou més de cent llargmetratges, curtmetratges i documentals. Un festival interessant tant per als assistents com per als professionals del cinema.

  • Alcassaba de Màlaga

Baluard de l'històric Regne de Granada, aquest antic castell àrab va ser construït al segle XI sobre les ruïnes d'un bastió romà i renovat al segle XIII. És una joia arquitectònica islàmica de l'època nassarita, amb intricats detalls decoratius i bonics jardins. Hi ha encantadors patis amb jardí amb fonts refrescants i piscines decoratives. Alguns dels miradors a l'aire lliure ofereixen vistes al mar.

Imatge de l'interior de l'Alcassaba de Málaga / Pixabay
Imatge de l'interior de l'Alcassaba de Màlaga / Pixabay
  • Nucli antic

Al voltant de la catedral es troba el nucli antic, un laberint de carrers per als vianants de l'era medieval i places tranquil·les. Molts dels pintorescos carrers són plens de boutiques, cafès i típics restaurants de tapes. Un bon lloc per començar a explorar el centre històric de Màlaga.

  • Museu Picasso Màlaga

La casa de la infantesa del pintor és ara el Museu Casa Natal de Picasso, una visita obligada per als amants de l'art modern. Aquí es poden contemplar exemples de la creativitat, la versatilitat i el talent de Picasso en la seva reelaboració de pintures dels mestres europeus, així com en la varietat de moviments artístics que va introduir.