Molts amants del vi tenen com un dels seus objectius d'estiu gaudir d'una refrescant copa quan fa calor. Si bé és cert que hi ha molta gent que es decanta per la cervesa o, fins i tot, els qui busquen begudes sense alcohol, el vi forma part del paisatge i la cultura quan arriba la calor.

Per això, per poder fruir d'una mica més si cap d'aquesta delícia que és el vi a partir d'aquestes dates, proposarem una sèrie de consells que poden ajudar a aconseguir-ho.

  • Tria un vi més lleuger

Quan la temperatura de l'estiu augmenta, un vi més lleuger i refrescant pot ser just el que necessites per passar-ho bé i rebaixar el rigor de les altes temperatures. Aquest estiu, busca un vi blanc més lleuger, que et proporcioni un sabor afruitat i fresc que et permetrà no estar acalorat durant tot l'estiu.

El verano es una época buenísima para disfrutar del vino
L'estiu és una època boníssima per gaudir del vi / Unsplash
  • Desfés-te del suro

Haver de lluitar amb el suro d'una ampolla de vi pot ser una molèstia quan reps amics o simplement intentes relaxar-te després d'un llarg dia d'estiu. Per això, considera la possibilitat de tastar un vi amb tap de rosca perquè sigui més fàcil servir una copa. Així i tot, si ets un amant acèrrim del vi de suro, intenta destapar l'ampolla amb anticipació i passa el vi a un growler segellat al buit per preservar el sabor i la temperatura del vi.

  • Demana-ho per portar

Encara que ens encanta gaudir d'un vi en una copa de vi tradicional, la delicada tija llarga de la mateixa pot trencar-se o el vi pot bolcar-se fàcilment si no es va amb compte. Aquest estiu, intenta fruir del vi en un got isotèrmic. Aquests vasos no només estan disponibles en una varietat de colors i dissenys, sinó que mantenen el vi a la seva temperatura ideal durant hores, perquè poder xalar de l'estiu, beguda en mà.

  • Combina'l amb aliments d'estiu

Trobar els aliments perfectes per combinar amb els teus vins d'estiu favorits és essencial per millorar tota l'experiència. Si estàs rostint un bistec, el raïm Cabernet Sauvignon sempre és una bona opció i complementarà el plat principal. La Chardonnay combina bé amb verdures d'estiu a la graella com panotxes i pebrots dolços, així com amb diferents tipus de peix.

  • Mantén-te hidratat

Sempre és important mantenir-se hidratat mentre es beu alcohol en qualsevol època de l'any, però especialment durant l'estiu. Les altes temperatures poden fer que sigui fàcil deshidratar-se, així que assegura't de beure molta aigua entre vi i vi. A més, beure aigua entre begudes alcohòliques també pot ajudar a prevenir les cremades solars.