Pot una nevera superar el talent d’un compositor de rap i guanyar Eurovisió? Candidata a comèdia de l’any, Yves és la nova pel·lícula de Filmin sobre el concurs europeu (amb subtítols en català). El film de Benoît Forgeard, que va clausurar la darrera Quinzaine de Cannes, narra la història d’en Jerem (William Lebghil), un raper sense èxit que és escollit per la So (Dora Tillier), una comercial d’una empresa tecnològica, per a provar un sofisticat frigorífic amb intel·ligència artificial, l’Yves.

A més d’ajudar al cantant en la seva dieta, aquest electrodomèstic amb nom de dissenyador resulta ser un fenomen del beatmaker, i ho peta tant que decideix representar a França en el certamen més longeu de la televisió amb un electro-hop. A la competició però, hi participen, per primera vegada, tota mena de màquines: una cafetera italiana de soprano, una vaporeta portuguesa fadista i un grup de rentadores alemanyes rockeres que no li ho posaran gens fàcil per a endur-se el trofeu de vidre.

La cançó francesa de l’Yves a Eurovisió

La realitat supera a la ficció, i és que enguany, després de la cancel·lació del festival pel coronavirus, els holandesos van decidir organitzar l’AI Song Contest, una versió alternativa d’Eurovisió basada en dades i algoritmes per explorar si la informàtica és capaç de compondre un èxit eurovisiu. Austràlia va guanyar la primera edició d’aquest innovador format que ja ha convidat formalment a la comunitat de científics i programadors de Catalunya perquè hi competeixin l’any vinent.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat