"Vostè sempre és motiu d'alegria". Amb aquesta ironia i retranca saludava el director de TV3, Vicent Sanchis, al diputat de Cs, Nacho Martín Blanco. Dues persones que es troben un cop al mes en la Comissió de Control de l'Actuació de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. Martín Blanco sempre intenta buscar-li les pessigolles a Sanchis, però acostuma a sortir escaldat. Com aquest divendres.

parlament

Comissió de Control de l'Actuació de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (Canal Parlament)

Diumenge el mateix director de Televisió de Catalunya li farà una entrevista a Oriol Junqueras a TV3. A les 22h de la nit. Una entrevista que ja li fa nosa a Martín Blanco abans que passi: "No sabem amb quin criteri l'entrevistarà. Creu que és raonable que el director de TV3 entrevisti en prime time un delinqüent que compleix condemna per delictes gravíssims? Al final, l'entrevista serà un imputat entrevistant un sediciós i un malversador de fons...". Sanchis comença amb una suau ironia: "Junqueras també és exvicepresident del Govern. Acaba d'obtenir el tercer grau. Hi ha una cosa que es diu actualitat informativa. Respecte el tipus d'entrevistes que pot fer el director de TV3, li demano que m'expliqui algun document, llei o ordenança que digui què puc fer i què no. Si hi ha alguna norma, amb gust la compliré".

martin blanco4

Nacho Martín Blanco (Canal Parlament)

El diputat taronja insisteix: "Encara compleix condemna per delictes gravíssims. Em sembla una anomalia democràtica que vostè entrevisti Junqueras amb tota aquesta trajectòria". Anomalia democràtica... S'ha de tenir barra. Sanchis es posa seriós: "Considera que li donem a Junqueras tractament de gran dignatari... Perdoni, però li estem donant tractament d'ex vicepresident de la Generalitat... Aquest és el tractament que es mereix, també", li etziba quedant-se'l mirant atentament just en el moment que aquí veuen:

sanchis mira fixament

Vicent Sanchis (Canal Parlament)

Sanchis deixa a la lona el seu interlocutor amb arguments demolidors: "Anomalia democràtica que entrevistem un delinqüent? En totes les televisions s'entrevista qui sigui, sempre que tingui un fort impacte públic i sigui actual. Com que puc fer les entrevistes que vulgui, entrevistaré a Fumanchú, si li sembla". Però quedava la cirereta del pastís: "No sé si seria una anomalia democràtica, però si el presumpte delinqüent Joan Carles I, rei emèrit d'Espanya, donara una entrevista a TV3, li puc assegurar que amb gust la faria jo, en prime time, la faria durar dues hores, i estaria encantadíssim d'entrevistar un pressumpte delinqüent, senyor diputat, perquè crec que valdria la pena". Pam. En tota la cara.

Malauradament no veurem mai Sanchis entrevistant Joan Carles... Els Borbons prefereixen callar miserablement i amagar el cap sota terra.