A Sant Cugat s'han quedat curts. Els rumors que l'Operació Catalunya tindria una derivada mediàtica han fet figa. S'ha especulat molt amb el forat informatiu que els no independentistes tenen a la televisió en català. S'havia escampat que Soraya Sáenz de Santamaría volia fer ombra a TV3 reforçant la desconnexió en català que s'emet des dels flamants estudis de Sant Cugat. Fins i tot hi havia algun nom molt mediàtic que havent-se quedat sense programa sonava per plantar cara a l'audiència dels Telenotícies de Sant Joan Despí. Al final, foc d'encenalls.

sergi mas

Les armes per lluitar contra TV3 són Sergi Mas, Albert Lesán i el pater Carlos Fuentes. El primer conduirà Programa inesperat, una tertúlia d'humor els divendres amb convidat famós i tres actors que faran improvisació.  Mas va dir a la presentació que s'inspira en el film Aterriza como puedas. Lesán torna a presentar El rondo amb la ressaca futbolística dels dilluns. Tots dos provenen de la factoria d'Alfons Arús i d'aquelles mítiques retransmissions del Força Barça.

lesan

La figura més controvertida , però, serà la del polèmic frare franciscà Carlos Fuentes. De Canal Català va passar a la Televisió de Badalona i era freqüent trobar en els seus debats Xavier Garcia Albiol o el Yoyas. Amb aquest nivell, el CAC va acabar multant el programa quan aquest exconcursant de Gran Hermano en un debat sobre immigració li va etzibar a una convidada musulmana: "Una mierda para ti. Una mierda para todos vosotros. ¡Que te pires a La Meca!" per afegir  "Yo lo que tengo me lo he ganado, no vengo aquí llorando a que me den vales de comida para gastármelos luego en oro, grifa y en Mercedes, ¿sabes? Y fumando Marlboro". Veurem com TVE gestiona el nou debat de Carlos Fuentes Ara i aquí, que s'emetrà la mitjanit de divendres.

fuentes

Aquest particular moderador de debats ha passat també per 13TV i per la Televisió de Múrcia. Quan el bisbe de Terrassa el va ordenar sacerdot el 2014 el va encoratjar a anunciar l'Evangeli i a donar a conèixer Jesucrist. L'endemà, Fuentes va seguir presentant la seva polèmica tertúlia a la Televisió de Badalona, sent alcalde de la ciutat l'actual president del PP català Xavier G. Albiol.

carlos fuentes  @Cataalunyareligio

Aquests són els principals vímets del cistell de la nova TVE en català. Sembla que la voluntat de fer-ne una televisió de referència al país ha quedat per a més endavant.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat