Aquest matí hi havia dos persones que, com moltes altres al país, s'han llevat ben d'hora, s'han dutxat, s'han pres un cafè i s'han vestit per anar a la feina. Una, Lídia Heredia, quan s'ha mirat al mirall, molt probablement aniria repassant mentalment les preguntes que li tenia pensat fer al convidat d'aquest divendres a Els Matins, el líder de Ciutadans, Albert Rivera.

rivera arrimadas tv3

TV3

Una altra, Albert Rivera, probablement quan es mirava al mirall tenia decidit torpedinar l'entrevista i aconseguir un únic objectiu: menystenir i desprestigiar la professional que tindria al davant hores després asseguda a la taula del programa on l'havien convidat a TV3

Els atacs de Rivera a Heredia, des de bon matí, han estat trending topic en tot moment i han provocat centenars de reaccions. Per part d'espectadors, per part de professionals del món de la comunicació com Toni Soler, que ha titllat directament Rivera de mentider, Queco Novell, Toni Vall, Gemma Herrero, Antoni Bassas o Jordi Costa, per citar alguns exemples. Especialment contundent ha estat Pilar Rahola:

I també per part dels diferents comitès de la Televisió de Catalunya. En sengles comunicats, el Consell Professional d'Informatius i el Comitè d'Empresa de TV3 han rebutjat, de ple, les acusacions del president de Ciutadans de ser "un aparell de propaganda separatista".

Els dos òrgans col·legiats han qualificat de falsa l'afirmació que TV3 menteix, afirmació que Rivera no ha acompanyat de cap exemple. El Consell Professional considera "inaudit" que un dirigent polític exigeixi ser preguntat sobre un afer que li interessa, i més encara que consideri una prova de "manipulació" que no se li faci la pregunta que vol. Just en acabar l'entrevista, Consell i Comitè han demanat el líder de Ciutadans que vetlli perquè als actes del seu partit polític no es repeteixin agressions com la que va patir un càmera de Telemadrid, en ser confós per un videoreporter de TV3. 

tv3 presentacio

TV3

Crítiques a les que s'hi ha sumat el director de TV3 que ha defensat els professionals dels mitjans de comunicació públics. Vicent Sanchis, a més, ha assegurat al programa "Estat de Gràcia" de Catalunya Ràdio que "hi ha línies vermelles que no es poden creuar: la del respecte, la del rigor i la de la responsabilitat". Amb tot l'enrenou que s'ha format, però, hi ha moltes persones que han trobat a faltar que alguns coneguts opinadors periodistes, com Ana Pastor, Júlia Otero o García Ferreras, habitualment molt actius a l'hora de criticar estirabots de convidats -especialment polítics- en contra de professionals de televisió, en aquesta ocasió no hagin estat igual d'actius a l'hora de comentar la reprobable actitud de Rivera davant una col·lega com Heredia.