Xavier García Albiol ha deixat ben clar que ell no pensa anar a veure els presos polítics a les presons per no participar "del seu circ mediàtic" i perquè segons ell "el que pretenen és convertir la presumpta visita en un espectacle i no participaré en aquestes estratègies que volen seguir provocant confusió". Després que Oriol Junqueras, Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Quim Forn, Raül Romeva, Jordi Turull i Josep Rull, hagin enviat una carta al líder del PPCatalà i a la de Ciutadans, Inés Arrimadas, convidant-los a visitar-los a la presó, el de Badalona ho ha refusat, a no ser que li ho demanessin "per interès personal".

Xavier Garcia Albiol - Sergi Alcazar

Sergi Alcázar

Una decisió que no per esperada, no ha deixat de ser comentada per moltes persones que veuen una actitud indigna en els dos polítics dels partits de dretes, per molt oposades que estiguin les seves posicions polítiques amb les persones que porten tants mesos a la garjola. Una d'aquestes persones que no se sorprèn pels lletjos, les paraules i els actes de García Albiol ha estat, precisament, algú que coneix molt bé de quin peu calça el seu veí. Pilar Rahola escrivia un tuit responent a la negativa d'Albiol dient-li "Covard. No tens valor per mirar els ulls als nostres presos polítics". I el líder del PP respon:

El que no sap García Albiol és que Pilar Rahola esmorza cada dia molts haters com ell. Quan Albiol va, ella ja hi torna. I la resposta de l'escriptora a "l'ofès" polític no podia haver estat més subtil, tirant del ric refranyer català amb una frase que expressa a la perfecció que a Rahola, el que li digui o li deixi de dir el líder del PP, no li treu la son gens ni mica:

És a dir, l'equivalent en castellà al "A palabras necias, oídos sordos". Però el polític no el deu conèixer, "l'escola adoctrinadora de Catalunya" no li ho haurà permès, i només ha vist un insult en les paraules de Rahola. Albiol ha continuat anomenant Rahola "la rabalera", probablement perquè haurà après aquesta paraula fa poc i ha de posar-la a tots els seus tuits: "La rabalera de Rahola está en plena forma. A insulto por día". Però qui s'ha encarregat de donar-li un consell sobre el lèxic emprat ha estat, precisament, un altre badaloní, Toni Soler. El director d'Està passant, que coneix de prop García Albiol, ha tirat de finezza per posar Albiol a lloc amb un zasca lingüístic:

De  moment, no consta que García Albiol li hagi dit "rabalero" ni res per l'estil a Soler... Però segur que està "arrabiós" pel seu tuit.