Els darrers dies, unes imatges gravades per Pilar Rahola, a la seva casa de Cadaqués, amb diferents amics a la piscina, al crit d'"independència, han generat molts comentaris. L'escriptora ha sortit al pas de manera rotunda: "Qui cony se’n fot de la gent! Per favor. Tots els q hi ha a la piscina són de pedra picada i no pensen rendir-se. Punt. I a més, sí, riem a vegades, imagina’t quin pecat! I sí, ho ensenyem si volem, pk no tenim res a amagar. I alhora continuem lluitant". Un dels que hi era és l'expresident d'Òmnium, Jordi Cuixart.

cuixart
Jordi Cuixart / Europa Press

Sobre el vídeo s'hi han pronunciat molts. Alguns, de manera roí com el portaveu del Grup Parlamentari de Ciutadans al Parlament de Catalunya, un Nacho Martín Blanco que a falta de repercussió del seu partit gairebé insignificant a Catalunya, s'ha fet el milhomes amb uns termes absolutament abjectes: "Me parece fantástico que Rahola y otros ilustres oprimidos y represaliados se refocilen orondos en su piscina de Cadaqués, pero lo que no entiendo es que aún haya catalanes que se crean toda la morralla argumental que estos caraduras llevan décadas vendiéndoles. Vergüenza ajena". Qui s'ha encarregat de respondre-li ha estat el presentador de l'Està passant, Toni Soler, que li ha dedicat una galeta amb la mà oberta que haurà ressonat fins la seu del partit taronja. Soler ha estat contundent quan li desitja que "Així passis tres anyets a la presó com en Cuixart i t'hi podreixis, xato". Es podria dir més alt, però no més clar.

Posteriorment, Martín Blanco, encara amb les orelles tremolant de la plantofada, ha volgut fer de mestretites i ha atacat no només Cuixart, sinó el mateix Toni Soler, deixant-li caure que "Home, Toni, la imatge no casa amb la retòrica victimista de la 'repressió'. Tampoc el fet que l'empresa de Cuixart rebi una subvenció de mig milió d'euros de l''Estat opressor', ni que tu t'embutxaquis 8 milions d'euros anuals d'una TV pública del mateix Estat. Beneïda repressió!". Però quan Martín Blanco hi va, Toni Soler hi torna, i li ha tornat a respondre amb la mateixa medicina, xarop de mastegot tuitaire. Soler, fart d'aquests com el diputat de Cs que van donant lliçons, quan temps enrere no els hi va tremolar el pols a l'hora d'enviar de manera miserable algú com Cuixart a la presó "Fica't amb mi tant com vulguis, encantat. Però al Cuixart el vau fotre a la presó per una manifestació i tu n'ets còmplice directe al promoure el fals discurs del 'golpismo'. El mal ja el vas fer. Ara no t'hi acarnissis". 

No només Soler li ha fet un vestit a mida. La xarxa també l'ha destrossat, especialment, quan el diputat ha vomitat que "El Cuixart es va fotre a la presó tot solet liderant un moviment tumultuari per intentar impedir per la força la feina d'una comitiva judicial, que va acabar amb l'angelet a sobre d'un cotxe de la Guàrdia Civil destrossat. Cadascú ha d'assumir les seves responsabilitats":