Miquel Iceta acostuma a tenir una visió molt particular, per dir-ho suaument, del que passa a Catalunya. El passat novembre, parlant de les accions dels CDR, va adreçar-se al president Torra: "Actuacions com intentar bloquejar la frontera són perjudicials per a la nostra economia, per la imatge exterior i vulnera el dret a la mobilitat. Una de les seves funcions és treballar per la defensa dels nostres interessos nacionals". Toni Soler també té un sa costum, tocar-li el crostó al líder dels socialistes catalans quan derrapa. Llavors, amb set paraules rotundes: "empresonar dirigents democràtics sí que és perjudicial".

iceta parlament EFE

Efe

Ara Iceta ha tornat amb el seu mantra. Article al diari El País. El títol ja és prou explícit, Media Catalunya. Atonyina Torra ("actúa como jefe sectario de una fracción de ellos: la nutrida, pero minoritaria, porción de ciudadanos partidaria de la independencia") i es queixa de la mesa de diàleg de Sánchez "con los partidos parlamentarios secesionistas (Junts per Catalunya, Esquerra y la CUP) y con sus terminales activistas en la sociedad civil (Òmnium y la ANC)". Llavors, comença amb els comptes de la lletera: "Resulta intolerable en términos democráticos (y también caricaturescos) que la representación de menos de la mitad de la población catalana se arrogue el derecho de representar a su totalidad. Amén del de negociar con el conjunto de España las aspiraciones de los catalanes como si configuraran un todo monolítico, unívoco y armónico, cuando la sociedad del Principado exhibe al menos tanto pluralismo y diversidad como el propio Reino de España".

Miquel Iceta Torra Parlament - Sergi Alcàzar

Sergi Alcázar

I Toni Soler li ha tornat a deixar les coses clares. Un "l'argument és FALS" com una casa de pagès, i així en majúscules. "O és que la part espanyola incorporarà les propostes de PP i VOX? Si la Generalitat és mitja Catalunya, el govern Sánchez és un terç d'Espanya". Chim pum. Soler es ventila el trilerisme socialista amb una frase demolidora.

Aquest 2020, Miquel Iceta fa 60 anys... Que algú li regali un àbac.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat