Des d'aquesta passada matinada els locals nocturns i les discoteques ja poden obrir. De moment, la ciutadania anirà passant i mica en mica ens anirem habituant tots a la nova normalitat. Albert Om ja ha proposat a Lídia Heredia d'anar-hi i veure com es demanen ara les copes, com es balla i com es fa cua. I uns altres dels que encara no hi han tornat, però segurament ho faran algun d'aquests dies, són Toni Cruanyes i Roger Escapa.

cruanyes tn

Toni Cruanyes / Instagram

El suplement de Catalunya Ràdio dels caps de setmana compta amb una secció imperdible conduïda pel presentador del TN Vespre. Un Cruanyes que fa una repassada històrica al que ell considera, i aquesta setmana ha tocat repassar les sales de ball, ara que tornen a obrir. Només començar, a ritme d'un llenapistas com Samba di Janeiro, de Bellini, Roger Escapa li pregunta, clar i ras: "Tu, Cruanyes, has estat home de nit?". I Cruanyes respon sincer que "Ho vaig ser durant una temporada. Ara em sembla que ho ets una mica més tu perquè diumenge passat ja et vaig sentir molt entusiasmat amb aquesta notícia. A mi no sé si m'afectarà gaire a la meva vida, perquè no tinc molta ocasió de sortir". Cruanyes confessa que ja se li ha passat l'arròs i posant-li l'etiqueta de fiestero al seu interlocutor.

escapa

Roger Escapa / Instagram

Per què? Pel que va dir Escapa en directe davant els micròfons de Catalunya Ràdio. Arran de l'obertura de les sales, va fer uns minuts deliciosos de disc-jockey on anava salpebrant l'antena amb alguns dels clàssics de la nit. "Yo quiero bailar toda la noche", "Danza Kuduro", "Paquito el chocolatero", "Torero", "L'amour tout jours", "Follow the leader"... Als oients se'ns anaven saltant les llàgrimes d'emoció. Però després de sentir a Sonia y Selena o Gigi d'Agostino, Escapa ha sorprès amb una confessió.

escapa disco

Roger Escapa / Catalunya Ràdio

"Ja em perdonareu, però jo és sentir la paraula discoteca i pensar en un piano que comença sigilós...". De música clàssica? Tot el contrari. Continua: "...un sintetitzador que s'hi afegeix... i una paraula: 'abracadabra'". Un hitàs de la música màquina. Un hitàs de la mitiquíssima discoteca del Vallès, Pont Aeri, el tema Flying Free. Una cançó que ell, que és de la zona, de Sabadell, ballava com un boig en sus años mozos. Així recordava aquella època, on, com ell mateix reconeix, "Tots tenim un passat":

Una conversa deliciosa entre Escapa i Cruanyes que acaba amb una altra cançó que fa que et caiguin les llàgrimes... "tiri, rarará":

La secció acaba amb el Saturday night de Whigfield. Escapa diu: "Tots l'hem ballat segurament en algun moment". Cruanyes confessa: "L'hem ballat en moments per explicar i moments que millor no expliquem, no?"... Pagaríem per veure Cruanyes i Escapa fent la coreografia d'aquella cançó...