La setmana del judici al procés comença forta al programa  de la catalana Susanna Griso. Espejo público s'ha passat dies dissenyant un plató de realitat virtual per poder ensenyar les proporcions reals de la cel·la dels presos polítics a Soto del Real. Així mostren els miserables 8 m2 on viuran durant el judici. Antena 3 no ho fa amb Rodrigo Rato, Eduardo Zaplana o la resta dels polítics empresonats per corrupció. Però contra els independentistes qualsevol detall de la seva privació de llibertat és essencial: el water, la tauleta i el catre. Aquest és l'últim "privilegi" que denuncia l'unionisme: "En lugar de tener literas gozarán de mayor intimidad con un catre para ellos solos". Els voldrien dormint a terra amb un matalàs arnat? Fa venir basques. Aquest és el vídeo de la cel·la de Junqueras i la resta:

Susanna Griso s'estalvia entrar a la cel·la virtual i ho fa el copresentador expert en delinqüents i crònica negra, perquè quedi clar què són per a ells els presos polítics: criminals. "Esta vez tienen el uso exclusivo de 8 metros cuadrados, lo más favorable posible: un mueble para sus efectos personales, mesa y silla, un catre solamente para que la utilicen ellos solos, un lavabo, un water y una ducha". Cada detall morbós cal exlicar-lo, com els horaris: "A las 7:45 les suena una alarma para ponerlos a todos en pie, les recuentan y salen al patio". Es recreen en la rutina carcelària. "Por la tarde ¡ojo! un nuevo recuento". No fos cas que s'hagin escapat.

cela junqueras antena 3

Antena 3

Tan bon punt ha acabat de mostrar la foscor, el decorat sinistre virtual d'un water, les imatges de llum entrant entre els barrots, Griso ha passat a entrevistar Albert Rivera, que sortia del plató d'Ana Rosa Quintana. Doblet del taronja. Els 3 mesos de judici als presos polítics vistos amb els ulls de les reines dels matins. Encara no ha ni començat i ja s'està fent llarg.