Després d'un gener marcat per un inesperat silenci després d'un incident d'assetjament a Miami, Shakira ha tornat amb força al panorama musical. La cantant, que va celebrar el seu aniversari número 47 el passat 2 de febrer, ha deixat entreveure en xarxes socials un avenç del seu pròxim projecte musical, generant gran expectativa entre els seus seguidors. L'any 2023 va finalitzar amb Shakira parlant sobre nous projectes en l'horitzó: un disc i una gira per a l'any següent. Tanmateix, el mes de gener va transcórrer en un inusual mutisme per part de l'artista, deixant els seus fans en la incertesa. Va ser diumenge 11 de febrer quan va decidir trencar el seu silenci i compartir un teaser del seu nou projecte a les xarxes socials, convidant tots a estar atents a les novetats que aviat revelaria en la seva pàgina web oficial.

Encara que el teaser ofereix només un breu cop d'ull del que està per venir, les declaracions prèvies de Shakira donen indicis de la magnitud dels seus projectes. En una entrevista amb la revista '¡Hola!' el novembre de 2023, la colombiana va avançar detalls sobre el seu pròxim àlbum, descrivint-ho com un treball molt personal que reflectirà les seves emocions i experiències dels últims dos anys. A més, va anunciar col·laboracions inesperades que sorprendran els seus seguidors.

Entre ambicions i desafiaments: el veritable rerefons de la gira de Shakira

L'expectativa s'incrementa encara més amb la menció d'una gira que Shakira ha definit com "la més extensa i important" de la seva carrera. Tanmateix, darrere d'aquesta ambiciosa gira s'entreveu una necessitat urgent de recuperar terreny financer perdut en els últims anys. Després de la seva separació de Gerard Piqué i els problemes legals amb Hisenda, l'artista ha enfrontat abundants pèrdues econòmiques, principalment a causa dels costos legals associats amb el seu cas de frau fiscal.

La xifra milionària que Shakira va haver de desemborsar per resoldre els seus problemes legals ha deixat un buit significatiu en el seu patrimoni. Afegit a les despeses legals i la reubicació a Miami, la necessitat de generar ingressos ràpidament es torna imperativa. En aquest context, una gira es presenta com l'opció més viable i lucrativa per a l'artista, oferint un ràpid retorn financer.

Encara que els detalls sobre la gira encara no han estat revelats, s'espera que superi en magnitud a les seves gires anteriors, com el 'Fijación Oral World Tour' (2006-2007) i el 'Sale el Sol World Tour' (2010-2011), que van ser tremendament reeixides en termes de recaptació. A més, s'especula sobre la possibilitat que Shakira llanci no un, sinó dos àlbums aquest any, la qual cosa podria augmentar significativament els seus ingressos.

L'espectacle ha de continuar

Amb el seu inconfusible talent i la seva legió de fans ansiosos, Shakira es prepara per embarcar-se en una gira que no només promet ser espectacular des del punt de vista musical, sinó que també es presenta com una estratègia intel·ligent per recuperar el terreny perdut en l'àmbit financer. En un món on l'èxit es mesura en xifres, la diva del pop llatí està disposada a donar-ho tot sobre l'escenari per assegurar el seu lloc al cim una vegada més.