Des de l'explosió de ‘MasterChef’, fa ja 12 anys, els fogons s'han posat de moda. A Espanya, els xefs s'han fet molt populars i sembla que ara tothom entén de gastronomia. S'han situat al mapa els restaurants d'estrella Michelin i es competeix per arriscar en els plats. Ferran Adrià va ser el creador d'aquesta nova era de la gastronomia, i els seus passos els han seguit molts cuiners, entre ells David Muñoz, Jordi Cruz, i molts noms que a dia d'avui són coneguts pel gran públic. Altres han desaparegut, però han trobat l'èxit fora d'Espanya, com Sergi Arola.
Els seus problemes amb Hisenda el van fer marxar d'Espanya, on va aconseguir dues estrelles Michelin i grans reconeixements. Sergi Arola feia classes als futurs cuiners i va ser un dels pioners de la cuina d'avantguarda. Tanmateix, el seu èxit a les cuines no va relacionat amb l'encert empresarial. Va tenir certs problemes amb el seu restaurant ubicat al barri de Chamberí. Malgrat les estrelles i el gran èxit no va aconseguir aconseguir equilibrar els seus comptes
La situació es va tornar insostenible. L'Arola va acabar amb el seu negoci i la seva carrera embargats. Els deutes van ascendir a set milions d'euros. Podria haver-se quedat a lluitar contra aquesta situació, però finalment va decidir deixar-ho tot i marxar del país. Se'n va anar a Xile, on l'esperava una important oportunitat laboral.
Sergi Arola va poder anar saldant el seu deute amb Hisenda
El 2021, Sergi Arola encara figurava a la llista de deutors de l'Agència Tributària amb una xifra que rondava els 985.000 euros. Tot i que en un primer moment devia 7 milions d'euros.
Canviar de país també el va ajudar a millorar la seva situació sentimental, i és que l'amor no va trigar a trucar a la seva porta de la mà de Francisca Laree, una infermera xilena que més tard es va casar amb el xef.
A Xile va participar en programes com ‘MasterChef Chile’, El deixeble del xef o Parrilleros Space el van col·locar de nou en l'òrbita mediàtica, aquesta vegada com una figura internacional que aportava la seva visió europea a la cuina llatinoamericana
A dia d'avui és un xef molt reconegut a Llatinoamèrica, no tant a Espanya, però si més no ha aconseguit allunyar-se de l'ombra de l'Agència Tributària. Respecte a la cuina va obrir Lola by Arola, un restaurant especialitzat en tapes que traslladava al sud del continent els sabors més reconeixibles de la cuina espanyola. Croquetes cremades, pop a la gallega, pa amb tomàquet i altres delícies tradicionals van trobar una nova clientela en terres andines.
A Mèxic li van oferir ser assessor culinari del restaurant Orfebre Cocina Artesana, al luxós JW Marriott Monterrey Valle.
