"Militars imperialistes ens imposen la veritat, presons són els arguments dels funcionaris de l´Estat". És un dels versos de la cançó Sols el poble salva el poble del grup Kop. La formació de Rubí es caracteritza per fer lletres de caire polític i social, antirepressives i cantades en català, castellà i euskera. El grup també va ser conegut fa uns anys per fets extramusicals, quan el seu cantant, Juanra Rodríguez, va ser detingut el 2000 a Amsterdam acusat de col·laboració amb el comando Barcelona d'ETA, i fou extradit a Espanya, on va estar cinc anys retingut.

kop oficial

@kopoficial

Ara, qui ha agafat el títol i el discurs que se'n desprén d'aquest tema de Kop ha estat una altra cantant, d'Elx, sortida de la factoria d'Operación triunfo. Alba Reche, finalista de la darrera edició, en la que va ser superada en la final per Famous, va ser una de les participants més estimades del programa. La seva veu espectacular, la seva manera d'abordar tots els temes que li encarregaven, abocant-hi tota la seva emoció, passió i talent, feien que les seves actuacions fossin de les més esperades cada setmana. Reche, però, on ara s'ha deixat l'ànima ha estat en dir-hi la seva avaluant la sentència al procés emesa pels implacables jutges del TS que ha condemnat els presos polítics a gairebé 100 anys en total.

alba reche2

@albarecheteam

Alba Reche ha escrit un tuit en català parafrasejant, precisament, un dels temes més coneguts de Kop. Un comentari valent que ha provocat un allau de reaccions per part de la xarxa:

 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat