Deliciosa conversa la que ha tingut aquest matí de dilluns Jordi Basté a El món a RAC1 amb el director del gran èxit de la temporada a TV3, EufòriaTono Hernàndez, el cap d’Entreteniment i Actualitat de TV3, Cristian Trepat, i una de les concursants més emblemàtiques d'aquesta primera edició, l'Scorpio. El programa arriba a la seva fi, aquest divendres, tots palplantats davant del televisor per saber qui finalment és escollit pel públic com el guanyador. Tres noms, tres concursants, arriben fins al final amb totes les opcions: el Triquell, la Mariona i la Núria. Però a títol personal, ens hagués encantat que també hi hagués estat una de les nostres preferides, una jove magnètica, que quan trepitja l'escenari se'l menja i que té les idees molt clares, no només en la vessant professional, sinó també en la personal. Una Scorpio que ens ha enamorat setmana rera setmana fins que va quedar eliminada a les portes de la semifinal, amb actuacions espaterrants com aquesta, una versió MERAVELLOSA d'Abcdefu de Gayle:

L'èxit incontestable d'Eufòria ha estat un encert total, un programa que ha aplegat la gent més jove davant del televisor cada divendres al vespre, però també els pares i avis, "divendres de pizza i tele", com han dit durant la conversa, i que ha estat el gran triomf de la graella de Televisió de Catalunya en aquest 2022, amb índexs d'audiència sensacionals que vaticinen una segona entrega segura. Quan?: "Jo crec que els concursants d'ara han de tenir el seu regnat i aprofitar l'embranzida que els hi ha donat 'Eufòria'. Després, ja estarà bé que arribi la segona. El descans entre temporades beneficia més que no pas perjudica. Enganxar dues temporades rebaixa les expectatives respecte el retorn. Intentarem que el retorn sigui al més alt nivell", diuen Hernández i Trepat. Hi haurà, doncs, segona temporada, probablement el 2023-24. Qui sap si fins i tot, abans. Una de les responsables d'aquest fenomen, que recordem, aterrarà els dies 16 i 17 de juliol al Palau Sant Jordi, ha estat una de les concursants més estimades, personals, úniques i meravelloses que han passat per allà: l'Scorpio.

285194870 388140490004475 4429158946327664039 n
Scorpio / @scorpio.cl
281571970 1107725663139356 3946488443389261091 n
Scorpio / @scorpio.cl
278240073 304996308422047 8137152769531200508 n
Scorpio / @scorpio.cl

Ella mateix s'ha definit al programa com a "intensa, impulsiva, molt decidida, molt clara, molt responsable i treballadora, tinc molt clar el que vull fer". A banda, li falta dir que té una veu i una actitud personalíssimes i que es menjarà el món. Ella ho té clar i somia amb omplir en el futur el Sant Jordi, però ella sola ("m'encantaria, el dia de demà, omplir el Sant Jordi jo sola"). Va presentar-se al concurs sense saber ben bé on anava i per què era. I després, tothom ha quedat rendit a les seves actuacions i a que no es talla a l'hora de parlar i de defensar allò en el que ella creu. Ha desconnectat del món virtual perquè sovint, no és sa, però ella sap que pel seu caràcter i la seva llengua que mai no es mossega, és de les concursants que no deixen ningú indiferent. Va quedar fora en un duel final amb la Núria. Es va veure algun cop a la final?: "No crec: sóc una persona, tinc un personatge, que crea controvèrsia, i això potser no em beneficia tant com potser a d'altres concursants més normatius". A Basté li agrada el que sent, sobretot, per parlar clar: "Interessant això... Per què? Perquè el país no està acostumat a aquestes coses?", vol saber. I l'Scorpio ho té clar: "No. Això és el que tenen els personatges polèmics. A mi, la Llum em flipa, però és un personatge polèmic, els artistes que tenim una protesta sempre crea controvèrsia".

277253231 121429263811045 6398855022648421800 n
La Llum i l'Scorpio / @scorpio.cl

L'Scorpio segueix parlant clar i català: "Nosaltres lluitem per uns drets". Pregunta Basté: "En cap moment vas pensar, quan vas presentar-te al concurs, 'vaig a canviar-ho perquè vaig a un concurs musical'? Sabies que amb aquest personatge no podries guanyar?". Ella tenia clar que sempre seria l'Scorpio: "No m'ho plantejava, no era conscient que era un personatge polèmic. Sempre he sigut igual, amb una lluita i una protesta que sempre serà l'empoderament de la dona, però fins que no vaig entrar i vaig veure que alguna gent rebutjava això..., al principi vaig 'costar', després ha canviat, però al principi vaig sentir que 'espantava'. Vull canviar el món a través de la música". El periodista li pregunta qui creu que guanyarà i ella es mulla sense problemes: "La Mariona. Perquè sí, perquè ho fa molt bé, és magnífica, no ha fet res malament en tot el concurs".

scorpio
L'Scorpio, amb la Mariona, el Joan i la Clàduia / TV3

Basté, murri, va més enllà: "Ells ara diran, 'osti, aquesta pregunta que li fot ara a ella', però jo crec que va bé que t'ho pregunti: hi ha una cosa que és molt important que és que hi hagi polèmica, perquè si hi ha polèmica, evidentment té més audiència... Hi ha hagut favoritisme per part de professors o el jurat segons tu o no?". L'Scorpio, primer, respon ràpid, "No. No crec... No". Però la pausa que segueix la resposta, els segons que queden sense dir res, són paradigmàtics. El millor, però, la frase d'ella després d'aquest silenci: "Hahahahahaha, què cabrón!", diu entre rialles de tothom. Ens quedem amb la incògnita i amb la frase de Basté: "Personatges trencadors com el teu està molt bé". I tant. Scorpio, meravellosa. Es menjarà el món un cop acabi Eufòria. I quan ompli el Sant Jordi ella sola, que ho farà, servidor hi serà allà.