El PP ja té nou cap de files després que Pablo Casado fugís amb la cua entre les cames més ràpid que la gavina que representa el seu partit. Alberto Núñez Feijóo ha estat proclamat nou president del partit després del 20è congrés extraordinari que s'ha celebrat a Sevilla. El gallec ha estat triat per un percentatge escandalosament favorable, obtenint el suport del 98.35% dels assistents, rebent 2.619 vots a favor, sense tenir-ne cap en contra i només amb 44 vots en blanc. La flor i nata dels populars es va reunir a la cita, els d'ara, i els d'abans. Hi eren Casado, Isabel Díaz Ayuso, l'expresident del govern Mariano Rajoy o l'altre expresident del PP, un José María Aznar que va entrar de manera telemàtica perquè té la covid. Tothom regalant-li les orelles a Núñez Feijóo i donant-li cops a l'esquena. O ves a saber si punyals a l'esquena, que de vegades no és fàcil veure la diferència.

feijoo pp europa press

Foto familia nueva estructura PP, líder Feijóo, Cuca Gamarra, Ayuso, Elías Bendodo, Juanma Moreno, sevilla, Comité Ejecutivo    Raúl Caro Efe

Foto de família del nou PP, amb Núñez Feijóo com a nou president del partit / Efe

Pels observadors del llenguatge no verbal era molt esperada aquesta cita per veure quin paperot faria la presidenta dels madrilenys, la principal raó del principio del fin de Pablo Casado amb els populars. La presidenta de la comunitat madrilenya, a qui molts assenyalen com a principal culpable del circ en el qual es va convertir el seu partit fa unes setmanes, era a Sevilla i allà va protagonitzar un parell de situacions peculiars que alguna analista ha sabut veure. Com l'experta en comunicació i col·laboradora del Tot es mou de TV3, Isabel Díaz Ayuso. Primer, amb la salutació del triomfador del cap de setmana, Núñez Feijóo, que "por lo que sea, prefiere mantener distancias con Ayuso", i que va passar olímpicament de saludar-la de manera efusiva com a la resta:

Aquí veiem Ayuso amb una camisa a ratlles, però aquest cap de setmana també l'hem vist vestida de manera més còmoda, amb una americana i una samarreta de cotó. Quina? La samarreta que va crear el Grup Parlamentari de Más Madrid amb l'eslogan 'A mí también me ha insultado Ayuso'? No. La samarreta del seu estimat Reial Madrid? Tampoc.

monica garcia

Mónica García, líder de Más Madrid

ayuso madrid

Isabel Díaz Ayuso

Ayuso va optar per una altra samarreta amb un estampat que ha omplert d'orgull i satisfacció a molts i ha irritat a molts d'altres. Entre aquests, als que estan farts que encara hi hagi avui en dia una cosa com les corrides de toros i als que no haurà agradat el missatge subliminal que es desprenia del dibuix que duia. Quin? Una imatge del torero Manolete. La història diu que qui el va matar va ser el toro Islero a la plaça de Linares l'any 1947. Però sovint el seu nom s'ha utilitzat per queixar-se públicament quan et culpen de tots els mals. I segons sembla, ara també culpen Ayuso de tots els problemes del PP, fins i tot, d'haver matat a Manolete. El diari Las Provincias escrivia fa uns dies un article, de títol “Y la muerte de Manolete, de Ayuso también”, on es deien coses com “La coña de que todos los males habidos y por haber se los asignen por castigo a Ayuso llevará a la reelección de su candidatura en Madrid. Circulan chistes, memes y todo tipo de genialidades que relacionan a Ayuso como culpable, desde el bloqueo del Canal de Suez por el buque encallado hasta la muerte de Manolete”. I què ha fet Ayuso? Posar-se una samarreta del torero:

Com destaca molt bé aquest usuari, les cornadas que hi ha hagut i seguirà havent-hi al PP continuaran a l'ordre del dia. Temps al temps. Serà Ayuso capaç de torejar-les? O serà qui les continuï donant?