En aquests temps de pandèmia estem veient una imatge que es repeteix sovint, de fet, cada dia. Autoritats sanitàries, presidents, consellers, ministres... transmetent en tot moment el dia a dia pel coronavirus, davant dels espectadors, davant de la societat, per anar exposant els avenços en la lluita contra el virus i quina és la situació. Però també hi ha lloc per imatges que provoquen vergonya aliena.

jemad

Pool Moncloa/JM Cuadrado

Com el dia que el JEMAD, el General Miguel Ángel Villarroya, va regalar-li les orelles a Felip de manera vergonyosa dient que "el rey demuestra ser el primer soldado de España". Villarroya acostuma a aparèixer al palau de la Moncloa per anar donant el part. Al seu costat, l'omnipresent director del Centro de Coordinación de Alertas y Emergencias Sanitarias del Ministerio de Sanidad, Fernando Simón. Però en la cita diària hi ha un tercer en discòrdia, José Ángel González. Ell és el director adjunt de la Policia Nacional, i un dels encarregats d'anar informant.

policia coronavirus

I amb tanta informació i compareixença, passa el que passa... que no surten els números. Xavier Sala-i-Martín o Toni Clapés han estat molts dels que s'han fet ressò de l'error numèric:

Queden molts dies de confinament per endavant... Esperem, però, que els comptes els porti una altra persona.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat