Un diumenge més, Hormigas blancas repassa la trajectòria professional i la vida privada d’alguns dels personatge públics de més fama entre els espectadors espanyols. En la darrera entrega del programa, amb un homenatge a Rocío Jurado. Però lluny de celebrar la seva figura, el documental que Carlota Corredera i el seu equip tenien preparat ha aixecat una forta polseguera per l’espai que han dedicat als fills de l’artista. Rocío Carrasco n’ha estat la gran protagonista. De Gloria Camila i José Fernando, gairebé ni una paraula.

Rocio Jurado hormigas blancas

Rocío Jurado, protagonista d'un controvertit especial d'Hormigas blancas | Mediaset

I és que mentre a Mediaset van decidir parlar àmpliament de Rocíito i els seus problemes amb Rocío Flores, els dos fills adoptats de la Jurado van quedar relegats al no res. Gloria Camila i José Fernando van ser acollits a Colòmbia el 1999, després que la cantant refés la seva vida sentimental i es casés amb el torero José Ortega Cano. Amb els nens van passar junts els últims set anys de la seva vida, abans que ella morís, víctima d’un càncer de pàncrees, al juny del 2006. Un passatge important  en la vida de la intèrpret, que Hormigas blancas va reduir a un vídeo d’Ortega Cano, entrevistat per Bertín Osborne a Mi casa es la tuya, on parlava dels maldecaps que li havia fet passar el noi. De l’infern de les drogues a l’ingrés a presó. A les xarxes socials, una part de l’audiència es va mostrar indignada:

María Teresa Campos va ser una de les col·laboradores de la nit i blanc de les crítiques per  haver obviat també que la Rocío Jurado tenia 3 fills i no només una. "Si Rocío nos estuviera viendo, el principio del programa no le habría gustado", va etzibar a l'equip d'Hormigas blancas després de veure que l'espai començava amb les disputes entre Rocío Carrasco i els altres membres de la família. Ella també va picar l'ham, i va acabar ignorant totalment Gloria Camila i José Fernando per a parlar exclusivament de la filla gran.