Hi ha tres Toni Clapés. Un, el que no està treballant, el que no parla pels micròfons. El Toni Clapés que fa la seva vida dia a dia i a qui estimen els que tenen la sort de conèixer-lo bé, els seus familiars i amics.

També hi ha un altre Toni Clapés, el que seu cada tarda a l'estudi de RAC1 a oferir als oients el millor programa de ràdio de les tardes, el seu Versió RAC1 imperdible. I hi ha un tercer Toni Clapés... el Toni Clapés que fa servir les xarxes socials per anar deixant proves fefaents que ell diu el que li surt del monyo. Només faltaria.

versiorac1 244505044 641597043617192 6619565705941243991 n.webp

Toni Clapés, amb 'la Vane' / @versiorac1

Per dir-ho de manera resumida, hi ha qui consideraria que al bo d'en Toni li va la marxa. Però no és això. O no és només això. Del que es tracta és de tenir el sa costum de dir el que pensa en veu alta, d'alçar la veu i no quedar-se immòbil quan algú li dona lliçons o li vol buscar les pessigolles

Sovint la xarxa comporta que els usuaris diguin el primer que els hi passa pel cap, la majoria de les vegades, faltant al destinatari dels seus comentaris. I sovint també, quan algú li diu alguna cosa a Clapés, l'acostuma a trobar.

clapes rac1 2

Toni Clapés / @versiorac1

Fa unes setmanes, quan va voler defensar de les crítiques el comte de Godó i la seva aposta per una ràdio privada en català tot i no ser independentista, algú a xarxes li va respondre en castellà amb el missatge "Muy bien dicho Antonio!", canviant, com es veu, el seu nom, i escrivint la versió en castellà.

La seva reacció, impecable:

Doncs ara, en Toni, Antonio, Antoine, Anthony, Ton, Tony o com li surti del monyo, ha tornat a rebre comentaris amb segones, tocant-li el crostó per com parla o deixa de parlar la seva llengua.

Li retreuen que hagi dit en veu alta una expressió poc catalana. I ell respon amb finezza i sarcasme:

Menys mal que ell es pren amb filosofia i sentit de l'humor aquesta mania tan habitual que tenen molts d'anar corregint al personal:

El talent de respondre els haters sense caure en la ira, l'insult o l'odi. En el fangar de twitter qui hi xipolleja acostuma a quedar tacat. Però sens dubte, l'estil Clapés és per treure's el barret.