TVE va desfer-se de males maneres del controvertit programa d'en Javier Cárdenas. Hora punta no agradava gens, l'audiència no l'acompanyava i només rebia que crítiques. Tot això va provocar que no el renovessin per una temporada més i va obligar-los a pensar en un substitut. Raquel Sánchez Silva va acabar sent la principal beneficiada, ja que la cadena va aplaudir el seu paper al capdavant de Maestros de la costura i va premiar-la. Com? Convertint-la en la presentadora de la nova aposta que iniciarien.

La setmana passada van promocionar Lo siguiente amb unes paraules molt contundents: el programa d'entrevistes seria "millor que l'anterior". Tota una declaració d'intencions -amb atac a Cárdenas inclòs- que prometia als teleespectadors que els oferirien un bon entreteniment. Doncs bé, ja ha arribat l'estrena d'aquest nou programa i el resultat no ha defraudat... però tampoc no ha entusiasmat. El començament va ser bastant fluix, amb un nerviosisme evident en la presentadora, que no va poder evitar anar posant veus en presentar les col·laboradores.

raquel sanchez silva   lo siguiente

TVE

El primer convidat va ser Paco León, que va ajudar-la a calmar-se. Durant gairebé 20 minuts van estar promocionant la nova sèrie que dirigeix a Movistar+ sobre Eva Gardner, el que alguns han criticat. Què fan fent publicitat a un espai d'una cadena de pagament? Deixant això de banda, el que sí que és veritat és que l'entrevista va ser molt amena, amable i fresca. Segurament massa llarga i a un ritme excessivament pausat que avorria una mica, però a poc a poc.

La principal crítica, segurament, seria que a Raquel estava massa forçada en molts moments: nerviosa i exagerada. Però en tot moment va transmetre un bon rotllo i simpatia que no tenia res a veure amb el caràcter d'en Cárdenas. Natural i extravertida, fins i tot va atrevir-se a ballar amb l'entrevistat i va acabar l'emissió traient-se les sabates per evidenciar que estava còmoda. El mini vestit vermell no era el millor, però TVE ha guanyat -i molt- amb el canvi de presentador.

raquel sanchez silva  6  lo siguiente

raquel i paco leon  lo siguiente

Fes clic a la imatge per veure el vídeo / TVE

raquel s sanchez  lo siguiente

TVE

Paco León va estar en tot moment molt divertit, rient de valent quan van estar comentant l'article que té dedicat a la Wikipedia -en el qual el qualifiquen de "referent" a l'hora de despullar-se a Instagram-. Van connectar amb una suite en la qual la protagonista de la seva sèrie es va allotjar i ja van passar a les dues seccions des de plató. 

Marta Márquez va presentar la seva part del programa, una en la qual analitzarà la societat espanyola. Segurament no és gaire original, veure-la fent preguntes a una noia de 28 anys i a una de 60 per evidenciar com ha canviat l'educació. Però no estava malament.

marta marquez 2  lo siguiente

TVE

D'aquí, van passar a l'entrada a plató de Carolina Iglesias. Seguint la tònica feminista del programa, va centrar-se en analitzar moments mítics de l'arxiu de TVE en el qual alguna dona va conduir un programa similar.

carolina iglesias  lo siguiente

Fes clic a la foto per veure el vídeo / TVE

I com va acabar tot? Amb Raquel saludant els col·laboradors homes del programa, que descansaven a la grada perquè la presentadora havia volgut donar tot el protagonisme a les noies. Demà tindran a Mario Casas com a convidat, en el que serà el segon programa d'un Lo siguiente que ha d'anar millorant de mica en mica.

La xarxa ha destacat que necessiten més ritme i l'opinió generalitzada és que l'emissió no ha entusiasmat. Però donem-li un vot de confiança a una aposta que fa molt en TVE.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat