Un dels còmics i presentadors que paga molt la pena seguir de les televisions espanyoles és, sens dubte, Quique Peinado. Les seves anàlisis acostumen a ser precises, pertinents i encertadíssimes, i no només en els diferents programes on col·labora, sinó també a les seves imprescindibles xarxes socials. Amb la ironia per bandera, desgrana la societat que l'envolta. I ho fa de manera brillant. A Zapeando o al programa Buenismo Bien, de la Cadena SER, o, pels amants de l'NBA, a Movistar+.

quique peinado peineta
Quique Peinado / @quiquepeinado

Peinado pentina sovint la classe política o la monarquia espanyola. Meravellós va ser quan va dir a la ràdio que "si existe la monarquía, digamos que la desigualdad está institucionalizada. Hay unos señores que se basan en la desigualdad y es el jefe del Estado. Si en algún momento desaparece la monarquía puede ser que el pueblo, de manera consciente o inconscientemente pueda decir: 'oye, pues igual que este era un privilegiado, resulta que este también, y este...'. Y entonces a lo mejor vamos a tender a saltar un poquito la movida. Entonces yo creo que por eso hay algunos poderes que quieren mantener la monarquía. No porque les parezca que hacen un bien al país. No porque crean que el rey de ahora es válido. Hay una serie de gente que le interesa que la monarquía siga porque instaura la desigualdad. La hace oficial. Como la hace oficial, es mucho más factible que la gente no reaccione a otras desigualdades"... Impecable:

Quan Quique Peinado es posa profund, l'encerta. I quan es posa més frívol, també. El presentador madrileny acaba d'encendre un debat a xarxes amb una afirmació que no ha deixat indiferent ningú. Ja se sap que la rivalitat històrica entre Barcelona i Madrid no té només a veure amb els seus principals equips de futbol. Una rivalitat que ve de lluny, augmentada pel fet de ser Catalunya la capital catalana i Madrid l'espanyola. Però ara Peinado defuig qüestions polítiques i se centra en què li diu el seu estómac i el seu cervell quan menja un plat tan típic a tot el territori com són... les patates braves.

243506834 446863140141347 7254906957400417217 n
Quique Peinado / @quiquepeinado

 Peinado ja comença avisant: "Voy a decir una cosa altamente impopular y que puede polarizar aún más esta red social". I deixa anar la bomba: "En Barcelona hacen mejor las patatas bravas que en Madrid". Bum. Subscrivim les paraules de Peinado. Els que alguna vegada han anat al Tomás de Sarrià, a La Taverna del Clínic, a Sant Antoni Gloriós, al Vivanda, al Senyor Vermut de l'Eixample, a la Fábrica Moritz, a La Esquinica de Nou Barris o, a judici de qui escriu, els que més d'una vegada hem tastat les meravelloses braves d'El Raconet Charrúa del barri del Guinardó, en donem fe.

Però evidentment, té més valor venint d'un madrileny de socarrel com Peinado. Que ho digui ell és que va a missa. En zero coma s'ha encès un debat a una xarxa més esvalotada que de costum, que s'hi ha abonat a dir-hi la seva:

I perquè no ens hem posat encara a popularitzar els entrepans de calamars, que a la que ens hi posem... que tremolin els bocata calamares.