Una de les pràctiques més macabres que corren des de fa un temps, molt més encara des que hi ha xarxes socials i això és un fangar, un campi qui pugui on la gent la diu i la fa de l'alçada d'un campanar y aquí no ha pasado nada, és una mena de llista macabra sobre qui morirà cada any.

Una mena de dead pool, com se la coneix en anglès i a tot el món, una porra que prediu quins personatges famosos la dinyaran en l'any que acabem d'encetar. Un divertimento amb una poca gràcia considerable, especialment, si ets en aquesta llista o si hi veus el teu nom.

qmonzo 117247944 310521693529193 7532280040265250916 n

Quim Monzó / @qmonzo

Explica el gran Quim Monzó al seu article d'aquest dissabte a La Vanguardia que la cosa va començar a degenerar l'any 1911, quan en les curses de cotxes d'Indianapolis la gent va començar a desbarrar fent apostes sobre quins pilots podrien perdre la vida.

I ara, amb Internet desbocat, hi ha fins i tot pàgines web que es dediquen a això. I qui ha vist el seu nom en una d'aquestes llistes? Bingo: Quim Monzó. L'autor de Mil cretins podria dir-los-hi als que el veuen mort justament aquesta paraula, cretins, o coses més grolleres. Però ha preferit fer el que millor fa: tirar de sarcasme.

baste davantal casado quim monzo

Quim Monzó amb Jordi Basté / @jordibaste

Explica en el citat article que acaba de descobrir per primera vegada com el seu nom forma part d'una llista de cinquanta celebrities "que tienen bastantes probabilidades de morir este 2022". En base a què? Chi lo sa. El cas és que ho han publicat ara i després comprovaran quants n'han encertat.

Amb qui comparteix honor?: Amb Mònica Randall, Rodolfo Martín Villa, Terry Venables, Raimon Obiols, Francisco Ibáñez, Isidro Fainé, Charly Rexach, Rafael Ribó, Amancio Ortega, Jordi Pujol, Joan Pera, el rei Joan Carles, Eduardo Zaplana, Fèlix Millet o Joaquín Sabina.

joan carles

Joan Carles I / Efe

Una llista de noms il·lustres feta en base a què? "¿Cómo deciden quién entra en la lista y quién no?", es pregunta el mateix Monzó. Ell mateix es respon: "Supongo que por la edad y el aspecto físico. Yo ahora tengo pinta de perjudicado -porque lo estoy-, pero hace unos lustros todavía lo estaba más".

I explica una anècdota deliciosa sobre Quico Pi de la Serra de fa vint anys, quan Monzó col·laborava a Catalunya Ràdio i algú de la redacció va veure el cantautor: "'Lo he visto muy jodido', anunció. Y enseguida decidieron redactar su morituri. Han pasado dos décadas y el hombre sigue tan pancho" als seus 79 anys.

QUICO PI DE LA SERRA 2017  1 , foto Quim Cabeza

Quico Pi de la Serra / Foto: Quim Cabeza

I què diu Monzó que l'enterrin abans d'hora? Resposta sublim: "Me siento muy honrado y me lo tomaré como un reto. Espero estar a la altura de las expectativas"