Els actes de commemoració per les víctimes dels atemptats d'aquest 17 d'agost han estat analitzats des de primera hora per les diferents cadenes televisives. Especials a les principals televisions, com TV3, TVE o La Sexta. A TelecincoEl programa del verano. Amb analistes molt plurals amb Isabel San Sebastián al capdavant. Pausa per processar la informació.

programa verano 17a2

Telecinco

Cap comentari distorsionador. Cap opinió contrària al rei Felip, al discurs que va fer el 3 d'octubre, i al passat —i present— d'acords amb països de l'Orient Mitjà, tot i que exmilitars li enviessin sagnants cartes demanant-li que abdiqui per "plorar les víctimes i pactar amb els venedors d'armes". Tot el contrari. El programa de Ana Rosa, a l'estiu conegut com El programa del verano, aquest 17 d'agost podria haver-se dit perfectament El programa del rey Felipe. Panegíric en tota regla glossant les virtuts del monarca des de primera hora i sancionant els atacs cap a la seva figura: "el independentismo ha encontrado una bestia negra en el rey, quieren que el rey se tenga que disculpar, algo que es kafkiano". "El discurso del rey no fue político, fue constitucional. Su deber era proteger la unidad de la nación española". "Los que se retratan son los que le abuchean".

isabel san sebastian 17a

Telecinco

Qui s'ha convertit en el capdavanter de Felip VI ha estat San Sebastián. Una dona que deu tenir escrit al sostre de la seva habitació el discurs del 3 d'octubre del rei per llegir-lo cada nit abans de tancar els ulls i posar-se a dormir. "Su discurso galvanizó a la sociedad española. Para la mitad de los catalanes, el rey se ha convertido en un referente, por encima de políticos o presidentes del gobierno. El rey se ha consolidado con el 70% de apoyo a la monarquía, cosa que hace tiempo que no tenía. Ha jugado un papel ejemplar".

programa verano 17a 3

Telecinco

Continua amb el seu to monàrquic: "es muy importante que esté el rey allí. El rey es muy valiente". Però en la seva entrada a la plaça Catalunya s'ha produït una doble i falsa moral en el programa. Perquè d'una banda, deien amb la boca gran que "la noticia es que no ha pasado nada, es muy bonito. No ha habido abucheos ni nada. Solo respeto. Su majestad está colaborando en un ambiente de normalidad, con el sosiego adecuado". Però just segons després, quan s'omplien la boca dient això, Isabel San Sebastián feia un dels seus elogis enverinats de bilis al mateix temps, en dir que "es muy bueno que no le hayan dicho nada al rey, porqué no se han atrevido. Querían hacerlo, pero no se han atrevido". Aplaudeix que no hagin escridassat el monarca, però alhora deixa la clatellada a los que no se han atrevido

pancarta 17a

Telecinco

Minuts abans, amb la presència de la pancarta penjada a la Plaça Catalunya amb una imatge del rei cap per avall i dient-li que no és benvingut, la mateixa San Sebastián reclamava que es dissolgués el cos dels Mossos d'Esquadra. "Espero que esta infamia ilimitada les pase factura a los separatistas en Europa". Pots veure el moment clicant a la foto:

san sebastian

Telecinco

La xarxa ha respost amb contundència:

La cirereta del pastís? Un comentari: "el 99% de los catalanes son gente normal"... No ens atrevim a establir quin percentatge de comentaris i tertulians d'El programa del verano són "normals" o no...

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat