La crisi del coronavirus està posant tota la societat davant del mirall i un gremi en especial: el periodístic. Informar sobre una crisi sanitària d'aquesta rellevància obliga a prendre decisions contínuament. I una és si aprofitar per fer caure el govern. Entre els molts missatges crítics que es poden posar en portada hi ha la foto i aquest dimecres el diari El Mundo ha fet un pas més. Després de mostrar taüts ara passen a ensenyar un mort en portada: pixelat perquè la vergonya aliena no sigui excessiva:

elmundo

El Mundo

La xarxa troba que entre posar fotos de sanitaris aplaudint o aquesta gasòfia, hi ha un llarg camí. I tractant-se del diari El Mundo, el de Javier Negre o Jiménez Losantos, és perquè molts diguin prou:

És un reportatge seguint una doctora valenciana i una patrulla d'emergències que assisteix malalts i per il·lustrar-ho un immigrant afganès, pakistanès o asiàtic ofegat i mort en una casa en ínfimes condicions. L'autor de la imatge, el fotògraf Alberto Di Lolli, es justifica i rep:

aplaudiments clinic GTRES

GTRES

En plena crisi és molt fàcil distingir la ultradreta: detesten obrir amb fotos de sanitaris i adoren obrir amb cadàvers frescos.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat