Risto Mejide ha tornat a Cuatro amb una edició del Chester que prometia molt. La periodista Pilar Urbano és probablement una de les que més confidències de la Casa Reial sap, i poder entrevistar-la en un moment en el qual els Borbons estan en entredit era molt sucós.

Doncs efectivament el programa va tenir moments molt llaminers. La infanta Cristina va ser una de les protagonistes, afirmant-se que el rei Joan Carles I ha fet tot l’impossible per salvar-la de presó: “Els seus advocats (i l’escola dels nens, per cert) els paga l’emèrit”. Però no només això, sinó que també hauria intercedit amb el fiscal Torres Dulce, un gest que hauria impedit els esforços de Felip VI: “Felip és totalment diferent del pare. Quan Torres Dulce li va presentar els seus respectes, Felip va demanar-li que tractés a la seva germana com a qualsevol ciutadà. Però ell va dir-li que s’havia compromès amb el rei. Davant d’això, Felip va contestar-li que el rei era ell”.

PILAR URBANO CHESTER 2  CUATRO

Una lluita de poder que no hauria tingut massa repercussió, per això, en salvar-se Cristina i allunyant-se de presó: “La Infanta no hauria d’haver estat absolta. És molt fort. Entra imputada i surt absolta i no desmunten cap dels 14 motius d’impugnació que tenia el jutge que l’imputava. Cap ni un”. Urbano assegura que Felip VI és ben conscient que es juga la corona: “Urdangarin ha d’entrar a presó”.

Però el cas Nóos no va ser l’únic protagonista de l’entrevista, destacant també el nom de Letícia. La biògrafa no va criticar-la en excés, per això, dient que l’admira: “És periodista com jo i ho sap tot. És bohèmia”. Ara bé, va deixar caure un titular que molts no arribaran a creure’s: “Felip VI va casar-se amb ella amb l’aprovació de tot el seu entorn. De no haver estat així, hauria renunciat a Letícia encara que s’hagués obert la terra als meus peus”.

pilar urbano boda letícia  cuatro

Fes clic a la imatge per veure el vídeo / Cuatro

I la reina Sofia? Urbano és l’escriptora de la seva biografia, amb la qual cosa té molta informació sobre l’emèrita. Va començar recordant les polèmiques declaracions que van evidenciar que Sofia era una mica homòfoba, quan va dir que no es podia dir matrimoni a les unions entre persones del mateix sexe. Davant d’això, la periodista va assegurar que pensava el mateix, provocant que Risto esclatés: “Que cadascú s’enamori de qui vulgui i sigui feliç”.

Un al·legat que va quedar en un segon pla en reconèixer Risto que va estar a punt d’ingressar a l’Opus, explicant que la seva mare va prometre quan tenia 15 anys que li deixaria decidir sobre el seu futur després que passés un estiu organitzat per ella: “Allà vaig descobrir les italianes. Però vaig tornar dient que jo no volia entrar a l’Opus ni de conya”.

Una conversa que no va deixar massa titulars frescos ni cap bomba però que va tornar a demostrar que la Casa Reial té secrets que molts coneixen.