Pilar Rahola és una persona de fortes conviccions. Tant a l'hora de posar-se seriosa com a l'hora de passar-s'ho bé. Quan es tracta de defensar les seves idees, no hi ha ningú que l'aturi o la desviï del camí triat. Quan s'enfada, millor no ser davant seu. Quan alguna cosa l'afecta, no pot reprimir la ràbia, les llàgrimes i la tristor. I quan alguna cosa la fa riure, s'hi abona amb ganes.

rahola rac105

RAC105

L'escriptora és una d'aquelles persones que quan les tens prop teu, són un bé de Déu. No només a nivell personal, amiga dels seus amics, sinó també a nivell professional. Quan va de convidada a algun programa, qui la convida sap que tindrà uns minuts totals de tele o de ràdio. I això ho han comprovat aquest dijous al programa Fricandó matiner de Rac105.

rahola rac105 3

RAC105

Allà ha estat tremendament simpàtica, sorneguera i ha entrat a tot. Aguantant estoicament i amb una rialla a la cara, quan un dels col·laboradors del programa li ha cantat en directe una cançó dedicada a ella... de Rocío Jurado, amb una confessió prèvia: "a mi m'agrada la Rocío Jurado... El Julio Iglesias ja em costa més". El tema? "Como una ola", amb lletra versionada: "Ben bé com la Moreneta ets qui a Catalunya guia. Amb lo Basté o la Melero, en antena tot lo dia. Línia directa amb lo presi, més mediàtica que el Messi. A Cadaqués fas arrossos i convides peixos grossos... Pilar Rahola, la llum que ens il·lumina, de Badalona com lo Tomás Molina. Amb llacet groc llueixes ta pitrera, quan entres al plató tot Déu s'esvera, però a mi em moles mooolt, Pilar Rahola". Pots veure el moment clicant a la foto (a partir del minut 2'20").

rahola rac105 2

RAC105

Una versió que "agrada molt la meva mare", tal i com ha reconegut. Rocío Jurado era "la más grande" damunt un escenari i Pilar Rahola ho és davant una càmera o un micròfon. Per exemple, quan li han fet una pregunta trampa de la que ella ha sortit de la millor manera, amb humor (i convicció). "Què prefereixes: una independència de merda d'aquí a un mes o una independència com Déu mana, però d'aquí a 100 anys?", li pregunten. Ella ho té clar: "Demà mateix, encara que sigui de merda i amb pactes estranys. Agafem-la, agafem-la!! Que després ja l'arreglarem". La filòloga sap de lletres -i de política- i té molt clar allò de "más vale pájaro en mano que ciento volando". Té clar això i també que a les mares se les ha de fer feliç: "Ma mare està apretant-me cada dia que ella vol veure la independència, o sigui que sí".

Una mare a qui venera i que està permanentment en el discurs de Rahola. També quan li han preguntat sobre qui ha estat capaç de lligar-la més en curt. Resposta: "Ma mare". Quan el programa ha incidit sobre els comunicadors amb que ha treballat, la divertida (i plena d'afecte) resposta ha estat: "Josep Cuní? Ni parlar-ne, ho ha intentat sempre. Jordi González? Que vaaa, encara està aprenent. Jordi Basté? En Basté, pobret... és el becari". 

rahola rac105 5

RAC105

Gent que s'estima... i gent que no tant. D'aquest segon grup, Pablo Casado o Francisco Marhuenda. Del líder del PP assegura que "preferiria no tenir opinió sobre un tema que tenir la mateixa opinió que Pablo Casado. Tota coincidència amb ell és perillosa".

rahola marhuenda

La Sexta

Del director de La Razón, "un tipus que em va amenaçar en directe", ha recordat la subtil proposta que li va fer: "agradecerle que cada vez que habla hace independentistas. En Catalunya le haremos un monumento de esos que las palomas hacen lo suyo encima". En tornar-ho a sentir ha exclamat: "Quin homenatge millor que que se't caguin els coloms... Es va emprenyar molt. Jo sempre he volgut que tornés: necessito a Marhuenda en la meva vida". Rahola en estat pur.