La setmana política s'escalfa amb la taula de negociació entre els governs de Catalunya i d'Espanya. El programa Todo es mentira de Risto Mejide a Cuatro va voler encarar Pilar Rahola amb l'exministre d'Exteriors del PP José Manuel García Margallo

Va ser un tens estira i arronsa on la periodista i escriptora va denunciar que Margallo, sent ministre, va vetar independentistes per fer conferències a l'estranger o per exercir càrrecs. I Margallo, acorralat, va confessar que és cert, que ell personalment trucava per pressionar.

margallo rahola cuatro

Margallo i Rahola, cara a cara, Cuatro

Rahola: El ministro Margallo intentó qure yo no diera una conferencia en Ecuador porque "dañaba a España", reconociste que interveniste para que yo no diera esa conferencia

Margallo: No recuerdo este episodio. ¿Cómo podía yo impedir eso?

Rahola: Llamaste al embajador de Israel y después el embajador español en Quito presionó a la comunidad judía. Me reconociste que lo hiciste porque personas como yo hacen daño a España. Era la función que los buenos patriotas teníais en  esa época.

Margallo: Yo reconocí en el Congreso que intercedí para que Clara Ponsatí no regentase la cátedra Felipe VI en los EE.UU. 

Pam, reconeixement explícit de Margallo de com des del govern d'Espanya i amb diner públic es veten indepes a l'estranger.

margallo rahola cuatro mediaset

Margallo vs Rahola a Mediaset

Rahola va ser ràpida penjant la notícia on Margallo admetia aleshores el vet a Rahola:

Risto Mejide va ser ràpid i abans que acabés el programa ja tenia de l'hemeroteca la notícia publicada on Margallo reconeixia que va vetar Rahola. I el vídeo del programa 8 al dia de Josep Cuní a 8tv on el mateix Margallo li ho reconeixia a Pilar Rahola. La cara del Margallo actual, de 2021, al plató de Risto era un poema:

risto 4

margallo 2

Margallo acorralat a Cuatro

Margallo: "Se me preguntó si veté difundir actos independentistas en oficinas españolas y dije que sí. Rahola tiene razón cuando dice que yo hice todo lo posible para impedir la secesión". Com vetar una conferència de Pilar Rahola sobre Orient Mitjà.

El nivell de paranoia del Govern espanyol de Rajoy posat en evidència a una TV espanyola. Margallo s'ho repensarà de tornar a un cara a cara amb Pilar Rahola.

---

Escrivia la periodista i escriptora que en els seus viatges pel món ha vist com Margallo volia silenciar-la, que no la rebessin o que no li donessin veu:

 "Margallo convertit en martell dels heretges independentistes pel món, va perseguir idees i persones, va prohibir actes, va intentar boicotejar els que es van fer, va pressionar líders polítics i no va tenir vergonya de fer servir tota la xarxa d’ambaixades d’Espanya com un mecanisme censor contra els que gosessin parlar a favor de la independència en qualsevol lloc del mapa". Aquest és el veritable Margallo.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat