Alexia Putellas és, sense cap mena de dubte, el nom de qui més es parla les darreres hores. La de Mollet es va proclamar la flamant guanyadora de la Pilota d'Or a la Millor Jugadora d'aquest 2021, un premi merescudíssim que la capitana del Barça va recollir ben orgullosa, i no és per menys, després d'una temporada per a emmarcar, sent decisiva en la Lliga i la Champions guanyada amb l'equip de la seva vida.

El guardó és el resultat d'anys i anys de treball, dedicació, esforç, talent i de lluitar contra tots els entrebancs que fins fa no gaire, tenia una noia que tenia passió pel futbol i que s'hi volia dedicar a aquest esport. El seu discurs en recollir el premi, impecable, va fer emocionar tot el públic assistent, verbalitzant la immensa alegria d'un moment inoblidable, amb un record commovedor cap al seu pare.

L'Alexia, des de ben petita, tenia passió pel futbol. A Mollet ja es passava les hores donant-li cops de peu a una pilota a les places, als carrers o als camps de futbol. També a les pistes de les escoles. Un lloc on, si hagués nascut ara, no hauria pogut jugar.

És incomprensible que menys de 24 hores després que Alexia Putellas hagi fet història, els espectadors de TV3 s'indignessin de mala manera pel que s'ha vist al Planta baixa d'aquest migdia: "Els patis de les escoles estan a punt de canviar: ja no serà obligatori que hi hagi una pista de futbol. L’objectiu, diuen els impulsors, és que els patis deixin de ser masclistes". Chim pum.

patis2

Xavi Rossinyol, a 'Planta baixa' / TV3

"Adeu als patis masclistes", es pot llegir sobreimpressionat a la pantalla davant del presentador Xavi Rossinyol. Expliquen que segons la nova guia de la Generalitat, els patis cimentats de les escoles, on tradicionalment s'hi veu una pista de futbol, "on normalment hi juguen més els nens que les nenes", diu la periodista del programa que porta la informació, ja no seran obligatoris.

Per què?: "Per evitar que hi hagi col·lectius que quedin discriminats. Ara només serà obligatori que es reservi aquest espai i que cada escola en determini el seu ús o què hi vol posar"

patis

'Planta Baixa' / TV3

Expliquen al programa que l'objectiu d'aquesta nova distribució és repartir millor els usos del pati i que no hi hagi col·lectius que quedin marginats. Han anat, fins i tot, a una escola de Santa Coloma de Gramenet que ja ha començat a adoptar les mesures d'una guia que, segons el presentador, "es farà pública d'aquí a unes setmanes, de la qual avui us hem avançat algunes cosetes i que té la pretensió de canviar els patis de les escoles i d'equilibrar més bé els rols de nens i nenes".

...Que li parlin de rols a Alexia Putellas. O a Jennifer Hermoso. O a Lieke Martens. O a María Garrido. La periodista de TV3, col·laboradora en diferents programes esportius de la casa, com Vaques sagrades, a banda de fer molt bé la seva feina davant de càmeres, també sap què és jugar al vestidor del Barça. Fins fa un temps, ella va vestir la samarreta blaugrana com a migcampista i jugant amb algunes de les jugadores de les que avui parla tothom:

mariasgarrido 250832984 246286127532154 521672087263230375 n

Maria Garrido, amb Pichi Alonso a Esports3 / @mariasgarrido

mariasgarrido 177210821 786282988947505 5002649704472773242 n

Maria Garrido, amb Aitana Bonmatí, quan jugava al Barça / @mariasgarrido

Garrido no dona crèdit i al·lucina, per no dir que està que trina, per haver de llegir i sentir coses com aquestes, parlant de patis masclistes, en ple any 2021 i després de tot el que s'està lluitant per arribar fins on ens trobem ara: "Jo vaig començar a jugar a futbol al pati de l'escola amb 3-4 anys. Amb nens sí, però jo també hi jugava. Què és això???":

No és l'única que no dona crèdit. Quim Monzó també hi ha dit la seva, amb el seu sarcasme habitual. D'altres usuaris no han estat igual de diplomàtics com l'escriptor:

Repetim: Alexia Putellas, primera catalana que guanya la Pilota d'Or. No cal afegir res més.