Dilluns 2 de setembre torna un dels programes més esperats de la ràdio en català, La Competència a RAC1. Un dels programes més exitosos i escoltats a Catalunya que aquest 2019 està d'aniversari: ni més ni menys que deu anys ja escoltant cada migdia una de les parelles més inimitables de les ones, els Òscars, Dalmau i Andreu, al costat de personatges que ja són història de la ràdio com l'Angelines, el Jep Cabestany, el Duque de Fire o tants altres. També, evidentment, tornarem a sentir com el Mohamed Jordi, l'independentista de socarrel propietari d'una botiga de queviures, diu constantment aquella frase de que se'ns pixen a la boca.

mohammed jordi

TV3

Òscar Andreu, qui li dona vida a aquest personatge, comparteix algunes característiques amb ell. La més evident? La seva voluntat que a Catalunya es pugui votar un referèndum d'independència i que finalment esdevingui un país lliure, tal i com ell mateix ha recordat en una piulada feta aquest diumenge, hores abans del seu retorn de cara a la nova temporada. El seu compte d'Instagram és un recull fefaent de les seves inquietuds, amb imatges plenes de referències a la llibertat dels presos polítics i al dret a votar:

oscar andreu

@oscarandreu

oscar andreu2

@oscarandreu

oscar andreu3

@oscarandreu

Per això, la indefinició, el pas dels dies, de les setmanes, dels mesos, les tibantors polítiques, els pactes i els no pactes, les pulles entre partits de la mateixa corda, estan començant a fer que se li acabi la paciència davant certa sensació d'immobilisme que s'observa sovint en la política catalana. Andreu, aquest diumenge, està particularment actiu a la xarxa. Primer, fent un tuit després d'una declaració de Lluís Llach recollida per aquest mitjà sobre la pròxima Diada i la necessitat de manifestar-se: "Van apareixent senyals que les coses es mouen". El presentador de La Competència fa menció a aquesta frase amb una imatge del 'maestro Yoda' d'Star wars fent levitar una pedra. 

No ha estat l'únic que ha tuitejat. També ha llençat una pregunta sarcàstica i que hauria de fer pensar més d'un, qüestionant els motius pels que a Catalunya encara ara estem com estem. Una rotunda reflexió que ha començat a rebre moltes respostes:

Ganes de sentir els seus personatges parlant sobre aquesta qüestió. Potser ells trobaran la resposta abans que els polítics.