Una setmana de protestes a Catalunya han enfurismat Albert Rivera, Ana Rosa Quintana, Paco Marhuenda... i Oriana Marzoli. La famosa de Telecinco nascuda a Veneçuela és popular entre els espectadors de la televisió de Paolo Vasile perquè és carn de ‘realities’. Coneguda per haver participat en concursos com ‘Gran Hermano’ o ‘Supervivientes’, Oriana també ha format part d’alguns programes a la televisió xilena. I n’ha estat expulsada per la seva actitud violenta. Una violència que ara rebutja (a mitges) quan opina sobre les situacions que viuen Xile i Catalunya en aquest moment.

oriana marzoli cuatro

Mediaset

Per motius ben diferents però casualment en el mateix lapse de temps (des del 14 d’octubre, ara fa una setmana), els carrers de Xile i de Catalunya acullen manifestacions massives. La reacció dels respectius governs estatals contra els manifestants també és la mateixa: repressió i violència policial. Dos conflictes que han portat Oriana Marzoli a pronunciar-se en aquests termes a través d’Instagram: “Voy a decir una cosa y espero que quede clara de una vez por todas: Me solidarizo profundamente con la situación que está padeciendo ahora mismo el pueblo chileno. Lo que no voy a hacer jamás será justificar el uso de la violencia. Y mucho menos, el deterioro de los bienes públicos. Está muy bien manifestarse, que la gente proteste… es lícito. Pero nada justifica la violencia”, afirma.

La mediàtica hispano-veneçolana compta amb 1,8 milions de seguidors al seu compte d’Instagram. Uns ‘followers’ que són testimonis del gir argumental que fa Oriana quan parla de la situació a Catalunya: rebutja la violència en general però no li sembla tan malament si serveix per a reprimir manifestants catalans. “Y lo mismo digo para la situación que está viviendo ahora mismo Catalunya. Encima tengo que aguantar que me digan, “¿y la violencia policial?”. Digo yo que alguien tendrá que frenar los actos delictivos que estáis cometiendo algunos. Cosa que en España me parece que hace falta: mano dura, toque de queda, todo el mundo en su casa y los militares a la calle. Se acabó. No vamos a permitir que destrocen la ciudad, ni el país, ni nada. ¿Quiénes sois vosotros para cometer todos estos actos? No lo entiendo. ¿Queríais mi opinión? Pues aquí la tenéis. Y se acabó”, demana gairebé a crits alhora que defensa l'actuació policial contra els manifestants catalans.

oriana marzoli plora telecinco

Mediaset

Oriana Marzoli va de pacifista però justifica la violència policial a Catalunya. I encara en vol més: mà dura i l'exèrcit espanyol al carrer. Al mateix carrer on l’han enviat a ella per agredir concursants quan participava en algun dels ‘realities’ que l’han fet famosa.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat