El compte enrere per al Festival d'Eurovisió 2024 ha començat i tots els ulls estan posats a la ciutat de Malmö, Suècia, seu de la 68a edició del certamen després de la victòria del país en l'edició de 2023 amb la cançó Tattoo, interpretada per Loreen. Serà la setena vegada que Suècia aculli el concurs, després d'haver-lo fet prèviament en 1975, 1985, 1992, 2000, 2013 i 2016. El lloc seleccionat és el Malmö Arena, amb capacitat per a 15.500 places. 

📅 Quan és el Festival d'Eurovisió 2024? Dates, horari, on se celebra i tots els detalls

🎤 Festival de la Cançó d'Eurovisió 2024: llista de totes les cançons (amb vídeo) i artistes per països
 

El festival se celebrarà del 7 a l'11 de maig de 2024, ja que durant el 7 i el 9 tindran lloc les semifinals per a decidir als participants de la gran final que es mesuraran en una gala en la qual tant professionals com públic triaran la seva cançó preferida d'enguany. 

El duo Nebulossa serà l'encarregat de representar a Espanya en aquesta edició del festival amb la cançó Zorra. El tema s'ha fet viral i ja acumula més de 12 milions de reproduccions després de la seva victòria al Benidorm Fest el passat mes de febrer. Al tancament d'aquest esdeveniment, la cançó es va imposar sobre les seves competidores amb un total de 156 punts atorgats pel jurat i els espectadors.

On veure la final d'Eurovisió 2024?

El pròxim 11 de maig, amb un previ acord amb RTVE, la companyia cinematogràfica Cinesa retransmetrà les actuacions del certamen a les seves sales perquè els fans puguin experimentar l'emoció a través de la pantalla gran. 

"La qualitat tècnica de les nostres sales eleva cada cançó i cada emoció dels artistes al màxim" destaca Ramon Biarnés, Managing Director Nord i Sud d'Europa, qui afegeix que "El públic es troba davant una pantalla gran i uns sistemes de so que ho emboliquen en l'espectacle i que fan que cada assistent gaudeixi d'una meravellosa experiència compartida amb família, amics i altres eurofans". Biarnés també destaca que és la setena ocasió que Cinesa duu a terme aquest esdeveniment. 

Preus i entrades

Des de l'1 d'abril es poden adquirir les entrades a un preu de 8,90 € per als cinemes Cinesa i de 9,90 € per als cinemes Cinesa LUXE en la pàgina web (cinesa.es), app oficial i taquilla dels cinemes. Aquestes inclouen, a més, un menú amb crispetes i refresc mitjans.

Els favorits per guanyar Eurovisió 2024

Tot pot canviar d'aquí a l'11 de maig, dia de la celebració de la final d'Eurovisió 2024, i, de fet, ja ha començat a fer-ho. Després de més d'un mes com a líder de les apostes eurovisives, el cantant croat Baby Lasagna ha perdut la primera posició aquest dilluns 1 d'abril i la seva cançó Rim Tim Tagi Dim ha perdut força. 

Ara per ara, la cançó del suís Nemo anomenada The Code és la preferida per guanyar el pròxim 11 de maig. El raper, cantant i músic suís de 24 anys, conegut per tocar el violí, el piano i la bateria, ha aconseguit posar-se el públic a la butxaca escalant deu posicions en un mes. La cançó que representarà a Espanya al festival continua en la part baixa de la taula i Zorra es manté amb un 1% de possibilitats de guanyar, segons les cases d'apostes.