La trobada dels reis i els Trump ha estat analitzada del dret i del revés però queda un detall no pas menor: Felip VI és l'únic mandatari internacional que es fa la foto amb Trump els dies que la seva política migratòria consisteix a separar els nens immigrants de les seves mares i tancar-los a gàbies. La repulsió mundial ha fet que Trump reculi parcialment però Letícia i Melania diuen que prenent te i pastes a la Casa Blanca van parlar "dels drets dels infants". Una pífia rera una altra de Zarzuela. La guerra dels partits i periodistes de dretes és ara per defensar Trump i atacar el periodista de La Sexta Noche Iñaki López per aquest tuit:

Una foto que il·lustra una realitat denunciada per tots els mitjans internacionals. Però el català Joan Carles Girauta, portaveu de Ciudadanos al Congrés, en lloc de mirar la lluna mira el dit que l'assenyala. Diu que aquest nen en concret no és un dels engabiats sinó que forma part d'una protesta:

rivera efe girauta

EFE

López no ha contestat potser perquè li fa vergonya que un polític no es plantegi que l'important és què representa el nen a la gàbia de Trump. El mateix paper d'estrassa però amb l'estil de barra de bar que el caracteritza ha fet servir Hermann Tertsch, el columnista d'ABC que insulta la filla de Torra per la seva malaltia i a qui companys seus del diari tracten de cocaïnòman. Tertsch insulta el presentador de La Sexta com només ell sap fer:

Hermann Tertsch

Telemadrid

"Basurero, leninista,nauseabundo, malvado, cínico, torvo, detritus"... Qualificatius aplicables a Donald Trump i als qui creuen que el més important és si el nen de la foto pateix  o és una protesta. Però els insults són sobretot aplicables a Tertsch, cognom que sona com un enorme rot després d'emborratxar-se a la barra d'un bar durant una baralla.