Quan a Sálvame no saben què més dir dels famosos, s'inventen una nova secció del no res. Al programa estrella de les tardes de Telecinco s'aprofita tot, com dels porcs. Si algun tertulià l'espifia, fan sang i espremen al màxim la gallina dels ous d'or. I fa uns dies va passar una cosa que els està donant molt de joc. Tant com per fer-ne una secció, El muerto justo.

el muerto justo 2

'El muerto justo' a 'Sálvame' / Telecinco

Lydia Lozano va encendre les alarmes fa uns dies quan va informar en directe de la mort d'un torero, José María Manzanares"Lo he leído esta mañana". Algun company seu, com Kiko Matamoros, es quedava en xoc, per la gran amistat que tenia amb ell. Però segons després, tot queda en un malentès. Lozano no es referia a José María Manzanares fill, fill del torero difunt, amb el mateix nom, i de 39 anys, i de qui és amic Matamoros. La periodista parlava de José María Manzanares padre... mort el 2014. Lydia Lozano, amb notícies fresques del dia.

lydia lozano

Lydia Lozano / Telecinco

Va haver de demanar perdó a la família del difunt i del no-difunt, per bocamolla, amb una excusa matussera: "Me había saltado la noticia por Google y una persona me lo ha dicho". Una pífia monumental que va generar molta mofa entre els companys i a la xarxa. Tanta, que ara n'han fet encara més conya amb una macabra secció que s'han inventat. Un joc on Lozano, davant d'un faristol com si fos una concursant a Pasapalabra, va escoltant noms de diferents famosos i ha de dir si encara són vius o morts.

el muerto justo 3

'El muerto justo' a 'Sálvame' / Telecinco

el muerto justo 4

'El muerto justo' a 'Sálvame' / Telecinco

"Lydia, la periodista indeseable", com ells mateixos la presenten, sotmesa a l'escarni públic per tenir els papers mullats, mentre sona la musiqueta d'El precio justo"Vámonos, este muerto no es mío. Os aseguro que hay muchos muertos que ni siquiera sabéis que han muerto", diu Paz Padilla mentre balla i els hi treu els mòbils a la resta de col·laboradors perquè no puguin comprovar si els noms que diran encara són vius.

el muerto justo

Lydia Lozano / Telecinco

Així, els espectadors van anar veient cares de personatges molt populars mentre la concursant i la resta de l'equip decideix si "¿está vivo o muerto?". Gent com l'enyorat Martí Galindo, el mític col·laborador de Crónicas marcianas, que ens va deixar el 2019. Curiós, per dir-ho suaument, com Paz Padilla, companya de Galindo a l'històric programa de Sardà, pregunta si Galindo está viu o mort com qui pregunta "¿Qué vocal quieres destapar?" al concurs La ruleta de la suerte. Quan comproven que ja va traspassar, diuen: "Nada, mandamos un besito a todas las familias". No fos cas. Jugamos con si están vivos o muertos vuestros seres queridos, pero eso sí, un besito a todas las familias.

lydia galindo

Paz Padilla i Lydia Lozano / Telecinco

D'altres noms, l'humorista José Mª García González Castillo, més conegut com Chumy Chúmez. Al programa diuen que va morir "hace poco"... Saben quan? Fa 18 anys. Padilla no pot evitar el riure: "¿18 años hace ya? Pues yo lo he visto en la calle, jeje. Por Dios, ya el muerto tiene la mayoría de edad". D'altres noms, l'actor Álvaro de Luna, o les actrius Paquita Rico i la popular 'Julia' de Verano azul, María Garralón. Amb ella es produeix un moment esperpèntic quan la presentadora li diu a Lozano: "Pero tú mírale la cara. ¿Tú crees que está viva o muerta?".... Kiko Hernández es peta de riure, de fons. Per la cara que fa, resulta que ara hauríem de saber si algú ha mort o no... Aberrant. En constatar que "está viva", Padilla dona per fet que l'actriu "se estará meando de la risa con este concurso"... Pots veure-ho clicant a la foto:

lydia paz

Paz Padilla i Lydia Lozano mirant la foto de l'actriu María Garralón / Telecinco

No sabem si María Garralón se meó de la risa con este concurso. No ho creiem. Tampoc els familiars dels difunts. El que són els espectadors tampoc és que el rebessin amb una sonora rialla. Més aviat el contrari:

tuit salvame

tuit salvame 2

tuyit salvame3

tuit salvame 5

 

 

 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat