D'un temps ençà és evident que hi ha una bogeria total pels xefs. El que abans era una de les professions més meravelloses del planeta, ara és una de les professions més meravelloses i mediàtiques del planeta. Quan abans el ciutadà de a pie amb prou feines coneixia un grapat de cuiners, com Ferran Adrià, Juan Mari Arzak, Karlos Arguiñano o Martín Berasategui, ara, gràcies als nombrosos programes de cuina que es fan i es desfan a diferents canals, amb especial menció, evidentment, a Masterchef, els comensals coneixem una pila de xefs espanyols de primer nivell: Els germans Roca, Jordi Cruz, Pepe Rodríguez, Albert Adrià, Alberto Chicote, Carme Ruscalleda, Oriol Castro, Mateu Casañas, Quique Dacosta, Diego Guerrero, Ángel León, Toño Pérez, Dani García i tants i tants altres.
Ara, el món de la gastronomia a Espanya està de dol. Perquè s'acaba de saber de la mort d'un dels xefs més prometedors del panorama nacional, amb només 34 anys. Es tracta del xef Enrique Garcerán, que ha perdut la vida en un tràgic accident de cotxe a la localitat de Ponce, a l'oest de l'illa de Puerto Rico, on hi era fa quatre anys. Segons la Policia local, el fatal accident ha tingut lloc en una de les principals avingudes del municipi, cap a les 23h de la nit, quan Garcerán circulava a bord del seu cotxe, un Jeep model Gladiator. Segons les primeres investigacions, el cuiner conduïa per l'avinguda Juan Ponce de León a una velocitat que no li va poder permetre controlar el seu vehicle, que va acabar topant amb un arbre i després amb una reixa d'una vivenda particular. L'impacte va ser tan fort que només tenir l'accident, va patir unes ferides molt greus que li van provocar la mort al mateix lloc dels fets.
Nascut a Madrid, Garcerán treballava a Puerto Rico des del 2018, on va viatjar per fer-se càrrec de la cuina del restaurant Baleares de l'Hotel Meliá, on va fusionar la cuina mediterrània i la caribenya. Abans, però, ja va deixar mostres del seu talent entre fogons al seu pas per la cuina del restaurant Níspero Asador, Vinos & Coctelería o estudiant al prestigiós institut Le Cordon Bleu a Londres, a més d'especialitzar-se en cuina tailandesa a Bangkok o fer de professor de gastronomia a Bolívia. De seguida que s'ha sabut de la tràgica notícia, nombrosos col·legues de professió han volgut tenir un record cap al difunt i un sentit homenatge després de la seva trista mort. Per exemple, Javier Bustillo, que va treballar amb ell en un d'aquests restaurants: "Enrique, tu pasión por la cocina, tu insaciable sed y amor por el trabajo te permitieron conquistar el corazón de tus comensales. Tu determinación y liderazgo te llevaron por todo el mundo, dejando una huella en cada continente que visitaste. Siempre te recordaremos y agradeceremos tu aportación a la industria gastronómica de Puerto Rico. Descansa en paz, Chef Garcerán".
Garcerán deixa dona i dos fills. Descansi en pau.