Aquest dijous és festa a Barcelona. Però per a Miquel Iceta, no hi ha dia de descans que valgui quan es tracta d'omplir-se la boca sobre el rei Felip. Mònica López ha entrevistat aquest dijous el secretari general del PSC, que, entre d'altres qüestions, centrades, com sempre, en atacar l'independentisme, li ha preguntat per l'absència del monarca en l'entrega de despatxos als nous jutges d'aquest divendres a Barcelona. El Borbó no trepitjarà Barcelona, però Iceta sí ha trepitjat el plató de La hora de La 1 a TVE per quedar-se a gust.

iceta monica lopez2

Miquel Iceta (TVE)

Tot i considerar que “quizás ir a un acto de un componente judicial importante”, que el rei vingués a Catalunya ara, potser "no era la mejor ocasión", perquè la convocatòria potser no era la més adequada "en la semana que se podría hacer pública la sentencia que puede afectar al president de la Generalitat", després d'això ha defensat que "el rey ha de venir, el rey ha de estar, si se me apura, el Estado ha de estar en Catalunya":

Iceta considera que Felip ha de visitar Catalunya "aun sabiendo que hay una parte de la opinión pública catalana que ha roto amarras con el Rey y con el Estado". Però ell continua donant mostres de servilisme monàrquic amb un panegíric que provoca vergonya aliena sobre Felip VI. El socialista li ha dit a López, com si fos un dels palmeros habituals de Zarzuela, que “Felipe VI es un símbolo, la pieza, la cúspide, el jefe del Estado y, por lo tanto, tenemos que trabajar para que sea cada vez más respetado, más querido y que su figura sea integradora". Chim pum. Només li ha faltat cridar "¡V.E.R.D.E.!" al final de l'entrevista.

iceta monica lopez3

'La hora de La 1' (TVE)

La xarxa fa temps que ha deixat de sorprendre's amb un Iceta que avui ha rebut per totes bandes, pels que no volen veure el Borbó a Catalunya ni en pintura i pels que consideren que pot anar on vulgui sense haver de demanar permís:

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat