Màxima d'Holanda és com Letícia pero cent vegades millor. La reina consort d'Holanda porta el càrrec amb una dignitat que Letizia Ortiz Rocasolano ni somia. Màxima, que a priori tenia tots els números per fracassar, filla d'un polític argentí que va governar durant la dictadura militar, ha hagut de repudiar el passat feixista familiar i esforçar-se per ser més propera que altres reines europees. I se n'ha sortit millor que cap altra. On les reines com Letícia aparenten classisme, distància i desinterès, Màxima s'ajup, s'acosta i toca a la gent. El seu somriure obert la fa la millor reina d'Europa. I per Nadal, contra el pobre Christmas de Letícia, ella ha regalat una felicitació literalment de fantasia. Meravellosa, elegància, sofisticació i felicitat:

Màxima Holanda Christmas 2022
Màxima Holanda Christmas 2022

Màxima d'Holanda, molt detallista tria una foto de luxe del rei Guillem amb la reina i les tres filles, amb el gosset, i escriu: "Un bon Nadal i un 2023 saludable i pròsper.  Moltes gràcies pels commovedors desitjos que hem rebut de vosaltres”. I compte amb el detall que ensorra més Letícia i Felip: a la Casa Reial holandesa fan servir pel Christmas totes les llengües co-oficials i fins i tot una no oficial: el castellà per l'origen argentí de Màxima. Escriuen "Feliz Navidad y un próspero año nuevo". No era tan difícil. Bonic detall amb els orígens de la reina consort. A Espanya van humiliar les llengües i només feliciten el Nadal als castellanoparlants i als angloparlants. Ni català, ni euskera ni gallec, que fan massa plural. Lamentable Letícia. 

CHRISTMAS HOLANDA

Christmas
Christmas d'Holanda, Casa Reial

CHRISTMAS ESPANYA

felicitacion navidad 2022 casa real leonor y sofia efe 15 630x420
Christmas 2022, EFE
felicitacion navidad 2022 texto casa real leonor y sofia casa del rey
Christmas 2022 EFE

La foto espanyola sembla un anunci de Moda tardor o de xampú, i no hi surt el cap de l'Estat ni la reina que tots volen veure. Els idiomes són NOMÉS en castellà i anglès. Un despropòsit de cap a peus. I sense cap ni peus. Màxima podria ser reina d'Espanya els dies senars, i d'Holanda els dies parells. Un altre cop avergonyint Letícia. Màxima vergonya.

Màxima ja va fer el que calia amb la invasió d'Ucraïna

La invasió d'Ucraïna és la crisi bèl·lica més greu que ha viscut Europa des de la II Guerra Mundial. El perill que arribi una III Guerra mundial és més a prop que mai, fins i tot el president Joe Biden ha fet servir aquest sintagma maleït, en anglès "III World War". Una situació així  fa despertar totes les monarquies europees. Totes? No. A l'única corona que queda al sud d'Europa hi ha uns reis, Felip i Letícia, mandrosos, esquius i incapaços d'un gest com el que acaba de fer Màxima d'Holanda, la reina consort dels Països Baixos. No espera que el rei Guillem, el seu marit, li faci fer. Ella s'ha vestit amb roba còmoda i s'ha plantat al centre d'acollida de refugiats ucraïnesos

maxima de holanda regugiados ucranianos efe

maxima holanda ucrania efe

maxima refugiados efe

Màxima d'Holanda amb refugiats ucraïnesos, EFE

Les fotos són un crit d'atenció a Letícia: això és una reina