L'última gala de Masterchef no va ser la més plàcida que es recorda. Odkhuu era un dels concursants favorits, a més de ser molt estimat a les xarxes, de manera que la sorpresa per la seva expulsió va ser majúscula.

Al programa de cuina de La 1 el jurat hi té l'última paraula sobre qui abandona el programa, i això ha aixecat crítiques i conspiracions de tot tipus aquest cop. La qualificació més repetida a les xarxes la passada matinada va ser “tongo”, i tampoc no van faltar les lamentacions per una “expulsió sense sentit”, o comentaris com “Odkhuu és el nostre guanyador”.

La polèmica arriba després d’una edició criticada més vegades. Alguns telespectadors creuen que es dona massa importància a l’espectacle i a les relacions personals que tenen els concursants entre ells, més que no pas a la cuina. El mateix cuiner Jordi Cruz va ser acusat per suposat tracte de favor a una concursant. 

L’expulsió també ha aixecat controvèrsia -encara que en menor mesura- a plató. La concursant Miri, gran amiga d’Odkhuu, va dir en diverses ocasions que hauria d’haver marxat Silene. Tots dos es van batre en l’expulsió.