Normalment, quan passen pocs minuts de la 13h del migdia, i quan la periodista de RAC1, Núria Travesa, està acabant de donar el butlletí informatiu, Marc Giró, a punt per començar el seu Vostè primer, l'interromp i li fa alguna pregunta estranya sobre algun dubte existencial que tingui l'inclassificable locutor català.

giro rac1

Marc Giró / RAC1

Però per una vegada des que va fitxar per l'emissora privada, no ha estat ell qui ha interromput la seva companya. La veu, però, que s'ha sentit tallant Travesa era molt coneguda pels oients de RAC1. Jofre Llombart, el sots-director de l'emissora, entra en antena i li pregunta, a botepronto, i arran d'una informació sobre la pandèmia: "Les dades de confinats les tens?". Quan les ha sentit, el mateix Llombart li dona una darrera dada: "Doncs al carrer Aribau de Barcelona tenim la classe de P46 que està confinada. I avui no pot fer el programa el Marc Giró". Giró, doncs, sembla que per un contacte positiu, obligat a quedar-se a casa.

jofre i baste

Jordi Basté i Jofre Llombart / @jordibaste

Els oients s'han sorprès amb l'absència, però Llombart, que com ell mateix diu, "sirvo para un roto y para un descosío", està conduint l'hora habitual de Giró a la perfecció, tot i que ell mateix reconeixia, minuts després d'agafar les regnes, que "ara estic espantadíssim, jo que he fet sis hores de Basté, ara per fer una hora de Giró". Llombart manifestava que tenia un gran dubte: "Ens estarà escoltant?". Segur que sí. I segur que està encantat de la vida i dient pels passadissos de casa seva: "Escolta'm una cosa!", a ple crit, com fa ell entre rialles.