TVE segueix tenint problemes amb la democràcia. L'endemà que s'acusi la cadena pública de censurar una estrofa de la primera cançó en català als 17 anys d'història de Operación triunfo torna a parlar-se de censura no ja catalanofòbica sinó republicafòbica. Els dissabtes s'emet a La 1 el programa Audiencia abierta, un informatiu dedicat exclusivament al Rei, la família reial i la Corona. Es fa a dos quarts de dues del migdia, abans de la informació rosa de Corazón. Fa anys que existeix el mandat a TVE de separar les notícies dels Borbons i la crònica rosa i ja no es pot veure el look de Letícia als programes d'Anne Igartiburu. El dissabte a la nit La 1 també emet la sèrie La República. Totes les cadenes anuncien el seu programa estrella de prime time al costat del logo, la 'mosca', del canal. I va passar això:

audiencia aboierta tve

TVE

Durant el programa sobre la monarquia es va anunciar que a la nit es faria un capítol de La República. Una sèrie que el PP ha tingut desada en un calaix durant anys pel sol fet de dir-se com l'època històrica on transcorre, la II República espanyola. Al ridícul censor del PP s'hi ha afegit el ridícul censor del PSOE. Un sindicat afí al PP es va queixar que es promocionés la sèrie durant el programa Audiencia abierta i aquest dissabte ja no s'hi ha anunciat. El ridícul és monumental. Escrivia el sindicat "Poner la mosca sobre imágenes de la familia Real es, cuando menos, extraño. Sobre todo en un programa de información institucional". Dit i fet. Piula un sindicat lacai amb la Corona i la nova TVE obeeix.

audiencia abierta sense logo

TVE

Alguns treballadors públics se senten còmodes considerant-se súbdits i no entenen que el Rei és exactament com un conserge de TVE: un servidor públic a qui paguem el sou.