El dilluns de Pentecosta és festiu a moltes localitats catalanes i són molts els ciutadans que aprofiten per marxar fora i gaudir del pont. La periodista Julia Otero és de les que ha decidit passar el cap de setmana lluny de Barcelona, visitant el seu poble natal, Monforte de Lemos, a Galícia, malgrat que ella avui sí que treballava i ahir a la nit va agafar un tren amb direcció a Catalunya per tornar a la feina. Però el que havia de ser un tranquil viatge de tornada a Barcelona ha acabat sent un calvari.

julia otero gtres

GTRES

Després de tota la nit en un tren de Renfe, la periodista catalana esperava arribar aquest matí a les 8:40 a l’estació de Sants. Però eren les 9:45 i estaven aturats a l’Arboç. Dues hores després, la situació era exactament la mateixa. “Sin refrigeración, perdidos en una vía”, explicava Otero a les seves xarxes socials. La presentadora de ‘Julia en la Onda’ ha relatat a Twitter l’infern que ha patit pel mal servei de la companyia espanyola de ferrocarrils i ha sentenciat: “¿Quieren disuadirnos de coger el tren? Así dirán luego que no es rentable y lo eliminaran. ¿Es eso? ¿Hay un plan o es solo incompetencia?”.

Julia Otero ha acabat denunciant una situació lamentable: “Tres de cada cuatro veces que cojo este tren, pasa algo”. Això, tot just dues setmanes després de fer-se públic que el govern espanyol només va executar el 2018 el 10,4% de la inversió que havia pressupostat a Catalunya. Una xifra que suposa el percentatge més baix des del 2015 i que evidencia que la situació ja fa temps que és insostenible.