Ja és 23 d’abril i Catalunya viu un Sant Jordi diferent. El dia que per molts catalans és el més bonic de l’any, aquesta vegada toca passar-lo confinats a casa. Llibres en format digital i roses de paper. A l’exterior no hi ha pràcticament ningú. Per no parlar de les tradicionals paradetes que es col·loquen al carrer en aquestes dates. No n’hi ha cap. A Barcelona és típic passejar pel centre per veure-hi l’ambient. El Passeig de Gràcia i la Rambla s’omplen sempre de gent. Però al 2020 la imatge que ofereix la ciutat és una altra, i la Julia Otero n’ha estat testimoni directe.

Ambient Rambla Sant Jordi 2019 Sergi Alcàzar

Una gentada inunda la Rambla el dia de Sant Jordi del 2019 | Sergi Alcàzar

La Rambla buida Sant Jordi 2020 ACN

23 d'abril del 2020 i a la Rambla no hi ha pràcticament ningú | ACN

“Una imagen insólita”, anuncia la periodista al seu compte d’Instagram. “En una avenida siempre llena de vida, rosas y libros en este día”. A la foto, Otero totalment sola al bell mig de la Rambla. Retrat d’un dia de Sant Jordi que difícilment algú hauria imaginat abans de la crisi del coronavirus.

La Rambla està buida i la Julia Otero treu la càmera i guarda aquest instant pel record. Pels malpensats, la locutora no s’ha saltat el confinament i ha sortit a passejar, ben ampla, pel carrer, sinó que en el moment de fer la foto sortia de la feina. Els estudis d’Onda Cero són precisament al número 88-94, al davant de la parada de metro de Liceu i a tocar de la Boqueria. Exactament al punt on s’ha deixat fotografiar. Aquesta és la resposta que dona als que l’acusen de passar de la quarantena:

Julia Otero instagram comentari

Els carrers de Catalunya, buits per Sant Jordi. Aquest any s’ompliran el 23 de juliol.