Sempre és una bona notícia quan s'estrena un nou programa. Si a més, aquest ve carregat de sarcasme i saníssima mala bava, millor que millor. En temps on el políticament correcte és gairebé un dogma, i on si dius o fas segons què, se't tiren al damunt, començant per l'Espanya més reaccionària, amb la justícia i els mitjans de comunicació més ultres, dona gust veure grans dosis d'irreverència en una tele. En aquest cas, TV3. I tant se val que la via per veure-ho sigui un podcast multiplataforma.

Es diu Jugada mestra, i el presenten els còmics catalans Carles Sànchez i Charlie Pee, des del Teatreneu, habilitat per a l'ocasió com a plató de tele. Aquest dijous s'ha estrenat i ho ha fet per la porta gran, amb un convidat d'aquells que ja t'aporta un plus, perquè mai no falla. Un Berto Romero hilarant, especialment amb una escatològica prova que li van fer: esbrinar si uns sons que li van anar posant corresponien a unes crispetes cuinant-se o a persones defecant. Sublim:

Parlant de femta, el que fa tuf de merda és l'increment d'un temps ençà del feixisme i polítics i seguidors de la ultradreta espanyola més radical. La irrupció de Vox al Congrés o al Parlament és un fet. I als carrers, tres quartes parts del mateix. A la part final del programa vam assistir a una proposta descomunal per part d'un dels col·laboradors de l'espai, Ignasi Taltavull.

ignasi taltavull jugada mestra

'Jugada mestra' (TV3)

"He estat pensant molt sobre com frenar la ultradreta", avança Taltavull. I el que ha pensat, a banda de tremendament irònic, ha estat senzillament brillant. "L'esquerra ha d'agafar i apropiar-se els símbols de la ultradreta. Ens els hem d'apropiar. Hem d'agafar l'esvàstica i fer-la nostra. El 8-M, totes les feministes, amb una esvàstica al front. Ja els hi diuen feminazis, ja no ve d'aquí. Manifestació en contra de la monarquia espanyola? Amb la bandera franquista de l'aguilucho i cridant 'No al rei'. Immigrants arribant a Algeciras cantant el 'Cara al sol', i la Guàrdia Civil: 'Hostia, ¿les disparamos o qué?'... La dreta no estarà còmoda sense els seus símbols...". Les forces repressores, l'Audiència Nacional, els polítics i la justícia més ràncis, amb el cap a punt d'esclatar. Pots veure-ho a partir del minut 52':

Sensacional. O fent honor al programa, Jugada mestra. Apuntin-s'ho. Paga la pena.