Jordi Turull ha protagonitzat una de les intervencions més demolidores de totes les que s'han fet en la comissió del 155 d'aquest dimarts al Parlament. Principalment per atonyinar i definir Ciutadans amb un sublim "Són uns maleducats i uns covards! A la presó hi ha molta més humanitat" fins comparar-los amb un personatge de La casa de la pradera, explicant que el partit taronja, com el personatge, "tot i tenir-ho tot de cara sempre regalima amargor per tot arreu". Amb aquestes paraules retratava Lorena Roldán, Carlos Carrizosa i companyia després de l'enèsim acte macarra de la formació, vomitant el seu odi davant Junqueras i marxant 'com les rates', segons ha titllat la xarxa, abans d'escoltar la rèplica del líder d'ERC.

Jordi Turull comissió 2 155   Sergi Alcàzar

Sergi Alcàzar

Els 'maleducats' i 'covards' de Cs no han estat els únics que han rebut la finezza de l'exconseller de la Presidència i portaveu. La seva ha estat una declaració breu, molt més que la de Junqueras, però no ha desaprofitat l'oportunitat per anar enviant regalets a companys de viatge i rivals polítics. "Recordi's d'aquella foto que semblava una setrillera, amb el senyor Albiol, el senyor Iceta i la senyora Arrimadas al Tribunal Constitucional", ha estat un altre dels highlines durant la seva declaració, en referència a aquesta foto de tres formacions que van "boicotejar la ponència conjunta" sobre les bases del referèndum:

iceta arrimadas albiol

Europa Press

"Hem de fer les lleis que donin cobertura legal al referèndum, vam dir de fer una ponència conjunta", recorda Turull sobre el que va passar el 2017. Aquell record ha derivat en un altre que va llegir en algun mitjà. Perquè també ha rebut algun periodista que dos anys enrere el va definir amb uns termes que Turull no ha oblidat. "Vàrem voler fer una modificació del reglament, perquè el tràmit de les propostes pogués durar, en lloc d'un ple, com a mínim, vint dies. Però jo em vaig sentir a dir de tot, inclús un d'aquests que escriuen tant, que mai encerta cap pronòstic, però que bé, tot el dia escriuen... que em va arribar a dir 'l'error Turull'... Ell ara ja deu saber de qui estic parlant". Pots veure-ho a partir del minut 1'36":

I qui el va titllar així? Diari La Vanguardia. 7 de setembre del 2017. Segon dia del ple al Parlament sobre les lleis del referèndum. El periodista Enric Juliana carrega els neulers especialment cap a la llavors presidenta de la cambra, Carme Forcadell ("Forcadell naufragó en la conducción del debate"). També contra Turull. "Aprobar una ley que en la práctica cancela el Estatut y que abre la puerta a la ruptura unilateral de un estado miembro de la Unión Europea sin apenas margen para el debate parlamentario no es precisamente un homenaje a la democracia liberal. Es el error Turull. Mal gestionado por Carme Forcadell, el error Turull fue acogido ayer con regocijo en la Moncloa". 'L'error Turull'... el que va ser un 'error' va ser titllar així algú que porta dos anys a la presó per posar urnes i que ara li ha tornat en la seva compareixença.