Jordi Évole torna aquest diumenge 21 d'octubre a La Sexta amb el seu Salvados. Després d'un llarg període de vacances, el periodista català està concedint entrevistes a diferents mitjans per avisar del seu retorn. Aquesta setmana, per exemple, va ser amb Pablo MotosEl hormiguero, amb qui van parlar del tacte que se li té a VOX: "Resulta que sale un partido de extrema derecha, y lo único que dicen es: 'no... el líder es amigo mío'... ¿Qué pasa, que por un puñado de votos no etiquetas al fascismo, que es como lo tienes que llamar?". Unes declaracions que van provocar la furibunda reacció d'alguns partidaris del partit d'ultradreta, que el van insultar dient-li "Basura, loco, terrorista, hijo de puta, gilipollas, chusma, mugroso...".

evole2

Antena 3

A banda de les entrevistes televisives, Évole i el seu equip han fet una campanya publicitària de la que tothom ha parlat, amb encerts com demanar-li a Rajoy per entrevistar-lo,a través d'un anunci a les pàgines del diari Marca, o gravar una autoparòdica conversa amb l'exsecretària general del PP, María Dolores de Cospedal. D'altres spots, però, van provocar més controvèrsia, com fer servir una conversa de l'excomissari Villarejo que va sulfurar alguns periodistes amenaçats.

Entrevista Villarejo

La Sexta

El director de Salvados, com dèiem, torna aquest diumenge amb un reportatge sobre els protagonistes de l'exitosa pel·lícula Campeones de Guillermo Fesser, una emotiva història sobre un entrenador de bàsquet que ha d'entrenar un equip de disminuïts psíquics, i que ha estat seleccionada per Espanya per optar a l'Oscar a la millor pel·lícula de parla no anglesa.

Per parlar d'aquesta estrena, però sobretot, dels programes que vindran a continuació, Jordi Évole ha parlat pel Diario de Sevilla. Segur que la conversa amb els nois de Campeones serà molt interessant, però molts espectadors ja tenen ganes de veure el segon programa de la temporada, diumenge vinent, titulat El dilema. Crónica de dos rupturas. Un programa dedicat a reconstruir les hores prèvies a la declaració d'independència de l'any passat. "Los entresijos que no se contaron y la descoordinación que existió en el mundo independentista", diu el periodista. Per què dues ruptures? "Por la que hubo dentro de Cataluña y por la de Cataluña con el el resto de España".

puigdemont vot independencia parlament dui - sergi alcazar

Sergi Alcázar

Comparant la situació a Catalunya d'un any a l'altre, Évole pensa que "Está mejor si comparamos el clima entre un octubre y otro. Hay cierta intención por solucionar la situación, aunque será díficil mientras unos digan “referéndum” y los otros “no, no y no”", això sí, té clar que "no debería haber presos preventivos".

evole iaia junqueras

La Sexta

El que també té clar és el seu sentiment sobre Catalunya i el futur que n'espera: "Yo no quiero la independencia de Cataluña, pero sí querría un reconocimiento diferenciado para Cataluña. Las vías de solución pasan porque destaquemos lo positivo del otro. Yo he viajado por toda España y defiendo un referéndum para Cataluña y nadie lo ha percibido con hostilidad. Yo me siento muy querido en todas partes y puedo dar mi opinión de manera libre".

jordi evole gtres

GTRES

Una Espanya i una Catalunya on conviu un costum, segons ell, gens positiu: "Lo de destacar constantemente lo malo que es el otro no es precisamente positivo. Es bueno buscar un enemigo común, pero contribuye poco al diálogo. Debemos conocernos mejor. Hay tertulias muy crispadas, portadas muy tremendas. Todos tendríamos que bajar el listón". Un listón que no ha rebaixat, ans el contrari, el periodista del diari ABC Hermann Tertsch, que aquest diumenge atacava Évole, Buenafuente, Julia Otero o Susanna Griso i als molts periodistes catalans treballant fora de Catalunya, "Los buenafuente, los evoles, las grisos y compañía, sin escrúpulos y con dinero. Todos los medios nacionales están copados por locutoras y chistosos, analistas y presentadores, catalanes de profesión y de vocación antifacha y anticaspa", escrivia Tertsch.

Hermann Tertsch

Telemadrid

Un Tertsch que, qui sap si tindria un paper a la sèrie televisiva que per Évole és el procés: "El procés ya tiene muchas temporadas y esta serie necesita un final. En toda negociación todas las partes tienen que ceder. El político valiente es aquel que le dice a los suyos lo que no quieren oír. Yo para terminar esta serie diría que todo fue un sueño de Antonio Resines", una referència al capítol final de la sèrie Los Serrano, on hi apareixia el seu protagonista, Antonio Resines, i on tot el que havia passat les darreres temporades, des de la mort del personatge de Belén Rueda, havia estat un somni.

resines los serrano

Telecinco

Segur, però, que molts catalans voldrien que el somni del procés fos un somni de futur, de desig per complir, i no un somni retroactiu sobre una realitat irreal viscuda mentre es dorm.